Populære sporter
All sport
Vis alt

19 år og «hærfører»: – Ser ut som at han har spilt fotball i 30 år

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 12/06/2021 klokken 11:18 GMT+2

Filip Rønningen Jørgensen (19) har startet tre av fire kamper denne sesongen, og seiler opp som en av Jan Frode Nornes’ viktigste brikker i 2021. Selv har Odd-kometen beina godt plantet på jorda.

Kristoffer Larsen og Mushaga Bakenga jubler sammen med Filip Jørgensen, etter at 19-åringen har satt inn utlikningsmålet i kampen mot Sarpsborg 08 i mai.

Foto: NTB

  • Allerede lørdag er Eliteserien i gang igjen! Lad opp til KBK - Odd fra klokken 14:30 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
SKIEN (Eurosport.no):
2020-sesongen ble Filip Rønningen Jørgensens store gjennombrudd i norsk fotball. Den da 18 år gamle midtbanespilleren startet 17 kamper for skienslaget i Eliteserien, og tok del i 23 seriekamper totalt.
Nå har Jørgensen blir ett år eldre, trent litt mer på gymmen og blitt mer robust i spillestilen. Juvelen har startet tre av fire kamper på midten for Odd i 2021, og scoret attpåtil i den kampen han kom inn fra benken (1-1 mot Sarpsborg 08).

Årets rekrutt

Under denne ukens årsmøte ble 19-åringen kåret til årets rekrutt av klubben, der Jørgensen fikk utdelt både blomster og en vandrepokal.
I tillegg ble Mushaga Bakenga kåret til årets spiller, mens utmerkelsen «årets junior» gikk til Syver Aas.
– Det var gøy, det. Magnus (Lekven) har jo fått den utmerkelsen før, så navnet hans var på pokalen, ler Filip Jørgensen, som sammen med Magnus Lekven tar en prat med Disovery etter onsdagens trening.
– Hvilket år fikk du den da, Magnus?
– Å, det må du ikke spørre med om. Det er nok lenge siden, ja, svarer en smilende Lekven på spørsmål fra Discovery.
(saken fortsetter under videoen)
picture

Kometen fikk pokal med medspillerens navn på: – Det er nok lenge siden

33-åringen har, i likhet med veldig mange andre, latt seg imponere av Odds midtbanejuvel.
– Filip er en fantastisk fotballspiller. Han er veldig lovende og har et imponerende overblikk. Det ser ut som at han har spilt fotball i 30 år, fortsetter den tidligere VIF-spilleren.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

Melder seg klar: – Nå trøkker jeg til hundre prosent

Hærfører

Jørgensen selv er godt fornøyd med sesongstarten, men det er liten tvil om at unggutten har beina godt plantet på jorda.
– Synes starten har gått greit, jeg. Egentlig vil jeg bare spille mest mulig, så tar jeg det derifra, sier Jørgensen ydmykt.
Discovery overlater heller ordet til hovedtrener Jan Frode Nornes, som mer enn gjerne roser 19-åringen for hans tilstedeværelse i Odd-laget.
– Filip har vært meget god. Han er et veldig stort talent. Jeg må si at den jobben han gjør mot Bodø/Glimt – ikke bare offensivt, men også defensivt – er utrolig imponerende. Han er litt hærfører i den kampen der, og det som 19-åring, forteller en engasjert Nornes til Discovery.
– Filip imponerer med hver dag som går, så jeg er veldig glad for at han spiller i Odds Ballklubb, legger han til.
Sett dette intervjuet med Mushaga Bakenga?
picture

På vei tilbake: – Jeg stoler på at denne løvekroppen reparerer seg selv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame