Når Mjøndalen spiller i Eliteserien, handler det meste om å berge plassen. Når de spiller i OBOS-ligaen, kjemper de som regel om opprykk.
Med åtte kamper igjen å spille i årets sesong ligger bruntrøyene, ikke overraskende, på nedrykksplass. I søndagens kamp venter Molde, som kommer fra spill i Europa i midtuken.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det blir nok som de fleste andre kamper i år, en jevnspilt kamp. Vi vet at vi møter et topplag, så vi får bare mobilisere alt vi har. Jeg tror vi drar med oss tre poeng her, slik at vi nærmer oss resten av bunnstriden, sier Mjøndalens Sondre Solholm Johansen om kampen mot Molde.

Må kjempe hardt for plassen

Johansen har vært en del av laget siden 2017 og har både opplevd å rykke opp fra OBOS-ligaen og å berge plassen i Eliteserien. Han synes det er gøy at hver eneste kamp er så viktig at den oppleves som en cupfinale.
Også i år skal det holde hardt å bli værende blant de 16 beste lagene i Norge.
– Vi hadde en ambisjon om å være litt høyere opp på tabellen i år, så hadde vi en stygg rekke med tap midtveis der, to stygge rekker for så vidt, så den er ikke blitt akkurat som vi har sett for oss, den sesongen her, sånn tabellmessig, sier Johansen og fortsetter:
– Vi er vant til å være der nede, og vi går jo inn med den innstillingen at vi kjemper litt mot resten av verden i hver eneste kamp. Vi skal jo egentlig ikke være her, men nå har vi sagt at nå skal vi faen meg være her, og da skal vi faen meg klore oss fast i denne divisjonen.

Tror få tilskuere gir laget fordel

Med seier mot Molde på hjemmebane, noe både Johansen og resten av laget har stor tro på, og med litt hjelp fra de andre lagene i bunnstriden, kan situasjonen se lysere ut for Mjøndalen etter denne runden. Men dersom det ikke blir tre poeng i helgen, og Start skulle overraske med tre poeng mot RBK, blir det enda tyngre å tro på fornyet kontrakt til laget fra Mjøndalen.
– Det eneste vi kan gjøre er å gi 100 prosent hele veien. Vi kjemper litt mot oddsene i hver eneste match, og da må vi dra fram det lille ekstra hele tiden. På tabellen nå så har vi jo rykket ned nå, så da har vi alt å vinne i de neste kampene. Det skal vi ta med oss, sier Johansen.
Mjøndalen-spilleren tror pandemisituasjonen er en fordel for laget og at den kan være med å bidra til at de til slutt klarer å berge plassen, fordi mange andre klubber med store stadioner går glipp av hjemmebanefordelen når det er lite folk på tribunen.
– Hvertfall nå i disse publikumsløse tider. Vi har vi en fin, liten og intim stadion. Det ser ut som det er fullsatt her, selv om det bare er 600, og de lager ekstremt mye lyd.
Det kan bli viktig når et medaljejagende Molde kommer på besøk.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43