Der Brann under Rikard Norling åpnet 2014-sesongen med to seire, to uavgjort og fire tap, står Kåre Ingebrigtsen med én seier, to uavgjort og fem tap.
Hvis Brann slår Stabæk på lørdag, vil Norling og Ingebrigtsen ha lik poengfangst på sine første ni kamper som Brann-trenere.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Norling fikk lov til å forme laget hele vinteren. Det har ikke Kåre. Det er to vidt forskjellige ting, men det er likevel veldig få ting som unnskylder denne starten. Det var fryktelig stusslig mot Mjøndalen (0-2-tap), og det er heller ingen tegn til bedring siden Lars Arne Nilsen måtte gå, sier Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

Bedre under Nilsen

Nilsen måtte ta hatten sin og gå etter at han ikke maktet å innfri kravene fra Brann-ledelsen: Kjempe i toppen, bruke unge spillere og spille underholdende fotball. De samme kravene gjelder for Ingebrigtsen.
Resultatene var imidlertid bedre under Nilsen, med fire seire, tre uavgjort og fem tap på de første 12 serierundene av årets sesong. I snitt er det dobbelt så mange poeng som det Ingebrigtsen hittil har tatt.
– De forsvarer seg dårligere, men det som er enda verre, er fokuset på at de skulle bedre angrepsspillet. Det er ikke blitt en døyt bedre, sier Eriksen.
– Nilsen hadde langt bedre tall scoringsmessig. De skriker etter bedre angrepsspill, så ansetter de Kåre som scoret færre og færre mål i RBK. Og nå ansetter de etterfølgeren hans (Eirik Horneland), som også fikk fyken. Vet Brann hva de vil? spør Eriksen.
Saken fortsetter under videoen.

Horneland: – Ingen ambisjoner på egne vegne

– Skremmende

Eriksen tror ikke nødvendigvis at ansettelsen av Horneland kommer til å løse alt.
– Han bygger stein på stein, med disiplin og hardt arbeid. Det er 4-4-2 og rett-frem-fotball. Det skulle han gjøre i RBK, men det gikk veldig dårlig, sier Eriksen, som er usikker på hva Hornelands ansvar i Brann blir.
– Hvis én driver med forsvar og én annen angrep, er det ikke bare å legge sammen de to. Måten du angriper og forsvarer deg legger føringer for hverandre, legger han til.
Den eneste markante forandringen han kan spore i det offensive under Ingebrigtsen, er et større fokus på å spille i bakrom mot Daouda Bamba. Det mener Eurosport-eksperten er klokt.
– Det er litt skremmende å se at de ikke har bedret angrepsspillet. Det er kontringer og tidlige pasninger til Bamba, men det hadde også moren min skjønt var smart, sier Eriksen.

– Kan rykke ned

Etter Branns 0-2-tap for Mjøndalen, uttalte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson at bergenserne «ikke er for gode til å rykke ned». Eriksen er enig.
– Jeg tror ikke det er noen som puster uten problemer i Sandefjord, Bergen, Sarpsborg og Mjøndalen. Og nå kommer vi inn i en fase hvor det blir alvor, sier Eriksen.
Faktisk ser det fryktelig ut om man ser på "Kåre-tabellen", altså hvordan tabellen ser ut om man kun teller kampene der Ingebrigtsen har vært sjef.
Der er de nest sist av samtlige, med kun Aalesund bak seg (som ikke har tatt noen poeng på de siste åtte kampene).
Blant annet har Start, som innehar kvalifiseringsplassen, dobbelt så mange poeng på de siste åtte rundene, og dermed har Brann spilt seg ned i nedrykkssumpen.
Per nå har de 23 poeng. Start ligger fire poeng bak på kvalikplassen med ni kamper igjen.
– Når det gjenstår fire-fem kamper, slår psykologien inn. Du kan innse risikoen for nedrykk og ta deg sammen, eller så kan det bli så uvirkelig at du ikke klarer det. Jeg vet sannelig ikke hva som skjer med Brann. Men at de kan rykke ned, det er helt sikkert, avslutter Eriksen.
Sett denne?

Horneland i Bergen, irriterte Glimt-fans og VIF-sølv

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38