MOLDE (Eurosport.no):
Det ble kun 236 minutter med seriefotball etter overgangen fra Strømsgodset til Molde før Eirik Ulland Andersen var uheldig og røk akillesen i en cupkamp mot Eide og Omegn 1. mai.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Det betød en lang og seig opptreningsprosess, men haugalendingen var ferdig rehabilitert til seriestarten i juni. Haugalendingen startet kampene mot Rosenborg, Stabæk og Haugesund i runde to, fire og sju, og ble belønnet med både scoring og høye børskarakterer etter returen til hjembyen.

Korte innhopp

Siden har han kun startet én kamp, mot Vålerenga, og står ellers med innhopp på 17, 14, 3, 8, 12 og 17 minutter. Det er frustrerende for 27-åringen som fyller år neste måned.
– Jeg er ikke fornøyd med spilletida, men jeg må bare stå på og jobbe hardt, så kommer det kanskje mer, sier Ulland Andersen til Eurosport etter trening på Aker stadion.
– Hvordan er kampformen?
– Kampformen er okay, den kunne vært bedre. Det handler om å få nok minutter, komme seg inn i startelleveren og få spilletid. Jeg er 100 prosent frisk og klar
– Hva mangler for å komme i form?
– Jeg hadde nok vært i bedre form hvis jeg hadde spilt mer, det er nok det det handler om. Sånn er det for alle fotballspillere, jo mer man spiller jo bedre form kommer man i – det er naturlig, mener kantspilleren.

Maser ikke om spilletid

Ulland Andersen trives best ute til venstre, en plass der Molde kan mønstre et tosifra antall spillere. Tross tidvis store skadeproblemer på backene, i midtforsvaret og på topp, samt Magnus Wolff Eikrems akillessmerter, har det kun blitt 343 minutter Eliteserie-spill gjennom det tøffe kampprogrammet.
Det vil si i snitt 24 minutter per kamp. Til sammenligning har Eirik Hestad og Erling Knudtzon spilt rundt 800 minutter. Også Ola Brynhildsen og Tobias Christensen har spilt mer enn Ulland Andersen, mens Mathis Bolly har vært skadet. De andre kantalternativene har vært benyttet andre steder på banen.
Han er klar over at det er tøff konkurranse og mange som ikke er fornøyd med nok spilletid.
– Det kan være, det er ikke noe vi har snakka om egentlig. Det er opp til Erling å velge de han vil spille med, og det forholder vi oss til.
– Sier man fra om at man trenger mer matching?
– Jeg vet ikke om det er nødvendig å si det, jeg tror nok han vet det godt og tar sine valg uansett, så jeg får bare stå på, svarer Ulland Andersen.
– Hvor lenge kan du leve med å sitte på benken?
– Å nei, jeg trives veldig godt i Molde, det er her jeg har lyst til å spille. Også har jeg ikke vært kjempehappy med spilletida så langt, men jeg må bare jobbe hardt og håpe det kommer mer, sier han.

Treneren forstår frustrasjonen

Erling Moe klør seg på haka når vi tar opp situasjonen for MFKs millioninvestering før 2019-sesongen. Treneren er selvsagt klar over at de ikke har fått maksimalt ut av den tidligere Godset-spilleren, som noterte seg for 19 og 13 målpoeng i Drammen før han satte snuten mot rosenes by.
– Jeg syns han har hatt progresjon, jeg syns han har benyttet sjansene han har fått – også er det en kraftig konkurransesituasjon i de posisjonene. Han er på vei tilbake, men det er klart at han ikke liker å ikke spille mer enn han gjør, og det er riktig også. Men jeg tror når vi kommer utover høsten så er det ikke så mange som ikke får nok spilletid her, svarer Molde-treneren.
– Han var lenge ute med en alvorlig skade, er han kommet tilbake der du forventer eller har han enda mer å gå på?
– Han har lagt ned et fantastisk stykke arbeid rundt skaden, han har vært her tidlig og seint og det er ingen som legger mer i den jobben. Men én ting er trening, han trenger spilletid også for å klare å ta det siste steget, så det får vi jobbe med fremover, sier Moe – naturlig nok uten å kunne komme med lovnader om flere starter framover.
Lørdag møter Molde Sarpsborg 08 borte hvor Ulland Andersen trolig er tilbake i troppen. Det samme er også Magnus Wolff Eikrem og Leke James. Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Norge fra kl. 16.00!
Sett denne?

Mener noe ikke stemmer for Molde: – Det stinker ikke gull

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33