Populære sporter
All sport
Vis alt

Tre røde og 18 gule kort skaper hodebry for Fagermo: Nå ønsker VIF-sjefen å ta grep

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 15/07/2020 klokken 16:40 GMT+2

Kortene har flydd i retning hovedstaden denne sesongen. Med 21 tildelte, derav tre rødfargede, får Vålerenga tre kort i snitt per kamp. Nå ønsker Dag-Eilev Fagermo å stokke om på VIF-strategien.

Shala, Adekugbe og Klaesson

Foto: Scanpix

Med fem gule og ett rødt kort i serieåpningen mot Stabæk, satt Vålerenga standarden i det som har fungert som rene pokerbordet denne sesongen.
Hovedstadslaget har sanket kort jevnt og trutt gjennom de første sju rundene, og søndagens kamp mot Mjøndalen var intet unntak. Etter 35 spilte minutter så keeper Kristoffer Klaesson det røde kortet etter en hands utenfor sekstenmeteren, noe som resulterte i årets tredje utvisning for de mørkeblå.

Tok det opp før MIF-kampen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har sett seg lei av at kortene flagrer blant VIF-spillerne. Nå innrømmer treneren at klubben hadde et møte om kort-bonanzaen allerede før Mjøndalen-kampen.
– Vi hadde et møte om dette på fredag, der jeg var ganske tydelig på disse tingene. Vi kan ikke gi oss med det, så vi er nødt til å ta en liten runde der vi involverer spillerne litt mer. På den måten kan vi få frebygget dette på best mulig måte, sier Fagermo til Eurosport.
De tre røde kortene til hovedstadslaget denne sesongen har kommet etter filminger av henholdsvis Sam Adekugbe og Herolind Shala, i tillegg til den nevnte handsen til Kristoffer Klaesson sist runde. Det har altså ikke vært noen stygge taklinger involvert, men med såpass mange gule kort kan det føre til en rekke suspensjoner framover.
Nå ser Fagermo på muligheten for å benke spillere som ikke tar ansvar.
– Om det er spillere som ikke er interessert i å være med på å få kortene ned, slik at de ikke er innenfor de retningslinjene vi har her, så kan det hende man blir vist til benken. Det er ikke bra for oss med så mange kort, erkjenner VIF-treneren.
Se intervjuet med Fagermo her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Plukker tre kort i snitt per kamp: – Den største utfordringen i klubben

– Den største utfordringen

Med lite skader, kun ett tap og en fin fjerdeplass etter sju spilte runder skinner sola stort sett godt over Valle. Samtidig lusker det noen mørke skyer, og Dag-Eilev Fagermo er tydelig på at den enorme kortinnsamlingen til hovedstadslaget er utfordrende.
– Dette er den største utfordringen vi har i klubben akkurat nå. Samtidig har vi, paradoksalt nok, ikke tapt med 10 mann, men det er selvfølgelig noe vi ønsker å unngå, sier han til Eurosport.
– Er det et slags disiplinproblem i Vålerenga?
– Jeg vil ikke si at det er et disiplinproblem, men det kan være litt feilvurdering fra flere hold, i tillegg til at spillerne er litt for «ville». Vi må være litt smartere i enkelte situasjoner, svarer Fagermo.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Bekrefter at VIF er mer kyniske i 2020: – Vi er en mer voksen utgave i år

Borchgrevink: – En mer voksen VIF-utgave

Før sesongen ble høyreback Christian Borchgrevink innlemmet i VIFs kapteinsteam. 21-åringen er tydelig på at kortene må ned, men synes ikke det er rart at det blir noen kort i en opphetet kamp som den i Mjøndalen på søndag.
– De røde kortene vi har fått har vært veldig unødvendige, og de kommer jo som et resultat av tidligere gule kort i to av situasjonene, så vi er nødt til å unngå de unødvendige forseelsene, sier Borchgrevink til Eurosport.
– Det er litt annerledes i kampen mot Mjøndalen, da ligger det litt i kortene at det blir sånn, sier han videre, og ler av sitt eget fiffige ordspill.
Borchgrevink bekrefter at klubben tok opp kort-problematikken i dagene før oppgjøret mot Mjøndalen, og nå håper unggutten at snittet på tre kort per kamp minskes.
– Er det en litt mer kynisk utgave av Vålerenga vi ser i år?
Ja, det vil jeg si. Det er nok en litt mer voksen utgave, og det er nok kanskje en av grunnene til at vi har endt opp med så mange gule kort. Vi har ledet i flere kamper og forsvart oss godt, så da kan det fort bli sånn, svarer Borchgrevink.
picture

Tirade fra stolt Fagermo: – Største konkurrenten i Vålerenga er oss selv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame