Populære sporter
All sport
Vis alt

Svaret «alle» lurer på før RBK-møtet – Moldes nøkkelspiller er usikker til toppkamp

Joachim Barth

Oppdatert 18/06/2020 klokken 14:10 GMT+2

Magnus Wolff Eikrem forlot banen med en ispose rundt låret på tirsdag. Medisinsk ansvarlig i Molde bekfrefter at kapteinen er usikker mot RBK.

Magnus Wolff Eikrem

Foto: Scanpix

Medisinsk avsarlig i Molde Lars Håvard Sæbø bekrefter i ettermiddag at Magnus Wolff Eikrem er usikker til storkampen mot Rosenborg på lørdag. I 4-1 seieren mot Aalesund gikk Wolff Eikrem av banen med ispose i andre omgang. Molde-kapteinen sliter med en stivhet i låret og nå spøker det for oppgjøret mot erkerivalen.
– Status er at han har trent alternativt i går og i dag. Han må testes i morgen i forhold til birdag på lørdag. Jeg er optimist, men det er klart at Magnus er et stykke unna. Vi har et håp om at han skal være klar, men det er enda usikkert, forklarer Sæbø til Eurosport.
Han forteller videre at Wolff Eikrem ikke har gitt opp håpet:
– Han føler seg bra og er på bedringens vei. Han er offensiv i tankegangen, men det er klart at han må bli bedre enn det han er i dag.

– Vesentlig forskjell om han spiller eller ikke

Leke James ble utvist mot Aalesund og er utilgjengelig. Med Wolff Eikrem var spissen en av de som tok flest målpoeng for Molde i fjor. Selv om troppen til Erling Moe er bred, mener Eurosports-ekspert Tor Ole Skullerud at en eventuelt skadet Wolff Eikrem, i tillegg til en utestengt James, vil skape hodebry for Molde-treneren.
– Det betyr mye, det betyr at de må stable om på relasjoner som har satt seg bra. De to største poengspillerne kan være ute mot den største konkurrenten. Selv om de har god dekning byr det på hodebry. I og med at Ohi Omoijuanfo har vært skadet, må de kanskje spille med Ola Brynhildsen. Misforstå meg rett, det er fortsatt gode alternativer. Men de må finne en ny løsning og det er ikke heldig mot Rosenborg.
– I kombinasjon med at Leke James ikke er tilgjengelig tror jeg det er et vesentlig minus for Molde.
Ekspert-kollega Kjetil Rekdal er enig:
– Det vil merkes for Molde hvis de må klare seg uten Eikrem mot RBK til helgen. Han er jo kanskje Moldes beste spiller.

– Muligheten for poeng øker for RBK

Om Molde skulle slå Rosenborg på lørdag vil moldenserne være fem poeng foran sine største konkurrenter til seriegullet, og det allerede etter to serierunder. Og med en skuffende fjorårssesong for Rosenborg, tror Skullerud at det er meget viktig for Rosenborg å få med seg noe fra Aker Stadion.
– Om Rosenborg taper har man bare spilt to serierunder og vi kan ikke prate om en krise enda. Men det er litt sånn at med en variabel fjorårssesong trenger RBK en god start. Det å havne fem poeng bak etter to runder er alvorlig.
– Rosenborg bør ha med seg noe fra Molde og muligheten øker med frafallet fra Wolff Eikrem og James.
Rekdal er av samme oppfatning. Men den tidligere Eliteserie-treneren peker også på en viktig faktor. Med kun 200 tilskuere på stadion var det ingen hjemmelag som vant sine kamper i første serierunde, og Rekdal mener derfor at det kan gi RBK en fordel.
– Til tross for skadesituasjonen i laget, så tror jeg Molde har muligheten til å lage seg en luke på Rosenborg allerede til helgen. Hvert fall hvis vi ser på resultatene fra tidligere i uken. Men så kan jo Rosenborg håpe på at bortestatistikken fra første runde fortsetter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame