Stølås hadde hatt en god start på sesongen med tre mål og tre målgivende pasninger, men måtte se resten av sesongen fra sidelinjen. Nå er backen med den beryktede venstrefoten tilbake på banen men kan røpe at det har vært ett trøblete år.
– Akkurat nå føles det ut som det har gått veldig fort. Men den verste tiden var på en måte når du var rett i nærheten av å kunne komme tilbake i full trening igjen, det var da det begynte å gå treigt. For da følte du det gikk veldig opp og ned fra dag til dag. Så det var egentlig den verste tiden, selv om det er det korteste tiden. Det er vært en del «ups and downs», forklarer Stølås til Eurosport.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Planen til backen var å være helt klar til sesongstart, men en trøblete tå gjorde ventetiden lenger.
– Jeg hadde selvfølgelig et håp om å være klar til starten av denne sesongen, men så dum som jeg var så knakk jeg noe og da tok det litt lenger tid. Så det var selvfølgelig ekstra surt. Men det er nå kroppen begynner å kjennes bedre ut og jeg er i nærheten av å kunne være med i en aktuell startellever, så føles det bedre, sier Stølås.

– Mangler litt på å være like «sharp»

Denne sesongen fikk Stølås sitt første innhopp i andre runde mot Bodø/Glimt og står med fire innhopp og en kamp fra start. Backen innrømmer at han er litt unna storformen han viste før skaden.
– Jeg mangler litt på å komme tilbake der jeg var før skaden. Jeg mangler litt på å være like «sharp» på visse ting, men som jeg sier, det nærmer seg, forteller backen.
– Så du er litt under toppformen?
– Ja, litt.
– Hvor lang tid tar det før fansen får se Stølås i toppform?
– Forhåpentligvis ikke så lenge, det er om å gjøre å få trent best og mest mulig. Så får vi se, smiler Stølås lurt.

Tror det snur mot Rosenborg

Haugesund står med åtte poeng på ni kamper og med kun to seire. Det holder til 13.plass på tabellen. Stølås mener det handler om å komme seg ut av all negativiteten.
– Det viktigste er det mentale. Det og på en måte ikke gå inn i en negativ spiral og tenke negativt om alt og at alt vi gjør er feil. Vi er gode nok, vi har spilt bra fotball. Det handler om å tørre og ha det gøy egentlig, det ligger mye i hodet, forklarer Stølås før han legger til:
– Vi tar den kampen som alle andre kamper. Det er et lag som har slitt litt i starten, men som har hatt bedre flyt nå. Vi vet at det er et godt lag, men vi har tatt de før og så lenge vi legger en god plan og gjør jobben så blir det bra.
– Tror du vendepunktet kan komme der?
– Ja, det tror jeg absolutt, avslutter han selvsikkert.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57