TRONDHEIM (Eurosport.no):
Tidligere i uken ble Torgeir Børven klar for tyrkiske Ankaragücü. Dermed ble det kun noen måneder i RBK for fjorårets toppscorer i Eliteserien.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Spissen scoret faktisk flere Eliteserie-mål i løpet av de fire kampene han fikk for Odd i starten av sesongen enn hva han gjorde i løpet av 14 kamper for RBK. Da spisskonkurrent Dino Islamovic så ut til å ha fått Åge Hareides tillit etter at sistnevnte tok over, tok det heller ikke lang tid før Børven forsvant ut døren på Brakka.
Dermed ble det et meget kort Lerkendal-opphold for Børven. Sportslig leder Mikael Dorsin mener fortsatt at det var rett å hente Børven etter fire serierunder, selv om Dino Islamovic var på plass da.
– (Erik) Botheim ble lånt ut for å få spilletid, så vi behøvde en spiss til som kunne konkurrere om plassen. Vi hadde en tøff start og lagde ikke så mange mål. Da behøvde vi en god spiss. Børven har vist at han er en god spiss og kom hit, men iblant blir ikke fotballen slik... Dino tente vel og tok et steg og viste at han ville ta opp fighten. Han vant vel egentlig den, sier Dorsin.

Eksperten var skeptisk

Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud mener hele sagen rundt Børvens ankomst og påfølgende RBK-avskjed har vært veldig rar. Han påpeker at Islamovic brukte litt tid på å komme i gang, noe som kan ha bidratt til ønsket om å hente Børven i starten av sesongen.
– Islamovic har sakte, men sikkert vist litt hva RBK trenger. Han er god feilvendt som et oppspillspunkt, sier han og legger til:
– I sine beste årganger har RBK hatt en spiss som er god på oppspill og foran mål. Foran mål er Børven god og. Han har sikkert noe av det som behøves i oppspillsfasen, men det er ikke sikkert han hadde nok, sier Skullerud.
Han tar også Børven i forsvar, for det var tydelig at han fikk en annen rolle enn den han hadde da målene ble bøttet inn i Odd-drakten.
– Han ble ikke servert ofte i scoringsposisjon. Man skal alltid begynne med seg selv når det går dårlig, men all Børvens historikk sier at han må settes opp i 16-meteren og mates for å få ut sitt beste. Han er fantastisk til å avslutte og smart og god innenfor 16-meteren. Men jeg var fra dag én litt skeptisk til at han var nieren RBK trengte, sier Skullerud.

– Vi ønsket oss kanskje en annen type spiss

Åge Hareide var ikke RBK-trener da Børven ble hentet. Laget har bare spilt tre Eliteserie-kamper etter at han kom tilbake. På de tre ble det totalt 145 minutter før Børven og én scoring.
Hareide er inne på noe av det samme som Skullerud.
– Torgeir er en veldig fin spiller, men vi ønsket oss kanskje en litt annen type spiss. Sånn er det i fotballen. Noen ganger lykkes man et sted og andre ganger lykkes man ikke. Han er en god fotballspiller, og jeg håper han gjør det godt i Tyrkia

Har hentet ny spiss

Sportslig leder Dorsin opplyser at dialogen med Børven var god under forhandlingene med Ankaragücü.
– Vi tok en vurdering der og da da budet kom, sier Dorsin.
– Han kjente at han ville hoppe på, og vi kjente at det var et bra bud for oss, så da ble det sånn, legger han til.
Det tok ikke lang tid etter Børven-salget før den svenske 21-åringen Rasmus Wiedesheim-Paul kom inn som RBKs nye spiss. Nå blir det han som må ta opp konkurransen med Islamovic.
– Begge (Børven og Islamovic) fikk spille en del kamper og viste seg frem. Dino var kanskje litt vassere, og da er det kanskje litt luksus å ha to sånne spisser på plass, erkjenner Dorsin.
Så gjenstår det å se om lagets nye spiss kan gi Islamovic konkurranse.
Se hele intervjuet med Dorsin her:

Dorsin om Børven, nysignering og høst uten Europa

Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55