Søndag 18.00: Se Haugesund Odd på Dplay eller Eurosport pluss. Sikre deg tilgang her!
SKIEN:
Etter en god sesong for Nest-Sotra (Øygarden) i OBOS-ligaen i 2018, ble Egil Selvik hentet som en 21 år gammel utfordrer, og forhåpentligvis arvtager, til Sondre Rossbach i Odd-buret før fjorårssesongen.

Planen var at keepertrener Einar Rossbachs sønn skulle prestere så bra at han på et tidspunkt skulle selges til utlandet. Det har foreløpig latt vente på seg, Selvik har vært henvist til benken og spill i 2. divisjon for Odd 2, og han står foreløpig med én a-lagskamp for Odd – i cupen i fjor sommer.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
– Dagene går jo, de gjør jo det. Jeg tar situasjonen for det det er og jobber hardt på trening, som vanlig. Det hadde ikke vært dumt om cupen ble gjennomført, der får ofte annenkeeperne sjansen, men det ble jo heller ikke noe av, sier Selvik til Eurosport etter at dagens økt er gjennomført i Skien.

Frustrerende å se Glimt på avstand

Han var åpenlyst meget frustrert tidligere i sommer da Bodø/Glimt tilbød Odd et beløp som etter det Eurosport erfarer matchet utlegget de selv hadde da Selvik ble kjøpt fra Nest-Sotra, men han har etter hvert slått seg til ro med situasjonen.
– All honnør til det Bodø/Glimt holder på med. Det hadde vært kjekt å være med der, men jeg forholder meg til at jeg er i Odd nå, jeg kan ikke gå rundt å tenke «fader, jeg skulle vært der oppe og spilt», selv om det hadde vært kjekt om det gikk i orden, forteller han.
Bodø/Glimts langvarige keeperjakt endte til slutt på nederlandske Joshua Smits, som i løpet av sesongen har mistet plassen til fjorårets reservekeeper Nikita Haikin.
– Dere får ta ansvaret for keeperanalysen av Glimt, men jeg har tro på egne ferdigheter og tror jeg skulle klare å hevde meg dersom det skulle skje noe i en kamp og jeg må steppe inn. Det er jeg klar for, er alt Selvik vil svare på om han holder et bedre nivå enn keeperne i Glimt.

Odd ville ikke selge, åpner opp for januar-exit

Faktum er at Odd ikke ville gi slipp på ham i sommer fordi de ikke hadde en adekvat erstatter i stallen, sier sportssjef Tore Andersen, som peker på nettopp Bodø/Glimts langvarige leting etter en erstatter for Ricardo Friedrich som et eksempel på at keepersigneringer er utfordrende. Særlig i corona-tider.
– På det tidspunktet hadde vi ingen andre og det ble vanskelig for oss å få til. Det er en veldig komprimert sesong, vi spiller i 2. divisjon og er nødt til å ha to keepere. Men jeg er kjent med hans ønske og vi jobber for å finne gode løsninger, sier Andersen til Eurosport.
Saken fortsetter etter videoen:

Dommen over Gauseth-intervjuet, Zymer Bytyqi og Glimt på San Siro

Den løsningen kan være at Rossbach, eller mer sannsynlig Selvik forsvinner fra klubben. For det er helt uaktuelt å gyve løs på en tredje sesong i 2. divisjon for rogalendingen.
– Det går på bekostning av meg det at de ikke har noen som kan steppe inn som reserve som har det nivået som skal til. Det Odd sier er at de ikke leter etter en erstatter og mer kan ikke jeg gjøre egentlig. Det er litt i deres hender. Jeg har snakket internt med dem om er primært januar, at det må skje en endring innen den tid. Så regner jeg med at de holder ord og følger den slagplanen vi har lagt der, sier Selvik.
– Og den planen er at Rossbach selges utenlands eller at du får gå?
– Ja, det er hvert fall det inntrykket jeg har fått. At de skal begynne i desember å kikke etter en erstatter for meg.

Rossbachs nye kontrakt den endelige spikeren i Odd-kista

Selvik var naturligvis klar over at Rossbach var førstekeeper i Odd da han signerte i februar 2019, men han visste også at U21-keeperen den gang kun hadde ett år igjen av sin kontrakt.
Det at det ikke gikk mer enn én måned før Rossbach forlenget sin avtale (til sommeren 2021), for deretter i sommer skrive under en ny langtidskontrakt, til sommeren 2024, har derimot falt Selvik tungt for brystet.
Derfor forventer han å bli solgt før neste sesong, der kun én ting gjelder:
– Spilletid, spilletid, spilletid. Jeg satser på at det kommer en løsning og stålsetter meg på å få sjansen på et bra nivå. For min del så må jeg bare holde fokus og trene hardt på de tingene jeg vet jeg trenger å jobbe med. Til syvende og sist tjener jeg mest på det, sier han.
Sportssjef Andersen har forståelse for frustrasjonen, men mener likefullt at en kontraktsforlengelse med Rossbach ikke automatisk betyr at døren er lukket for Selvik i Odd.
– Det er helt sikkert ulike måter å se på det på. Vi forlenger med Sondre Rossbach fordi det er en god keeper. Vi har lyst til å ha gode spillere og langsiktighet, samme grunn til at vi har lang kontrakt med Selvik. Og den beste keeperen står, det er Jan Frode Nornes som tar ut laget.
Saken fortsetter etter videoen:

Sager Eliteserie-konkurrenten fullstendig

– Forstår du at han opplever den siste kontraktsforlengelsen som et slag i trynet?
– Ja, det kan du godt si på den måten. Men som denne verden er så må vi ha to keepere. Vi kikker oss om og det er helt klart at Egil med hans ambisjoner er best tjent med å stå på et så høyt nivå som mulig. Og det er helt til å forstå at 2. divisjon ikke er en arena han føler han hører hjemme, så jeg forstår at han ser på det med andre briller enn det vi gjør, svarer Andersen.
Før helgens kamp mot Stabæk stilte sportslig leder i lokalavisen Telemarksavisa spørsmålet om det ikke er på tide med keeperbytte i Odd etter det han mener er flere tabber fra Rossbach i 2020.
Til det fikk han et krystallklart svar fra Nornes:

– Nei. Sondre har vært strålende i hele år. Han har hatt strålende redninger, inkludert flere straffespark, og er viktig og god i frispillingsfasen. Egil (Selvik) har også vært god, men vi bytter ikke keeper etter den kollektive svikten mot det som er Norges desidert beste lag, sa Nornes til TA.
At det har blitt to sesonger med spill på nivå tre gjør ikke at Selvik føler seg som en dårligere keeper, og han mener å holde Eliteserie-nivå. Derfor vil han helst ikke ned en etasje.
  • Les også: Seiler opp som lagets viktigste brikke: – Han blir bare bedre og bedre
– Si det. Det har vært interesse både her og der. Det året jeg hadde i OBOS-ligaen presterte jeg veldig bra og jeg føler jeg har utviklet meg bra på de to årene jeg har hatt her, med den dimensjonen å spille med Eliteserie-spillere hver dag. Jeg har ikke lyst til å ta et steg ned, for jeg føler jeg har noe her å gjøre, sier han.

Tvilsomt med retur til Ulf

At hans gamle arbeidsgiver Sandnes Ulf for kort tid signerte Hundvåg-keeperen Aslak Falch fra Sarpsborg 08 gjør at en retur dit neppe er aktuelt, selv om Selvik følger med på klubben som ligger på sjetteplass i OBOS-ligaen med hele 34 baklengs på 16 kamper. Det er nest flest i ligaen.
– De trenger nok konkurranse på keeperplassen de også. Jeg håper så klart at de gjør det bra, alle kan rykke opp fra den tøffe ligaen. Jeg følger litt med på kampene deres og det er kjekt å se at de vinner kamper, men det er ikke noe jeg kan tenke på, sier Selvik om situasjonen i Sandnes Ulf.
Sett denne?

Imponert over gamleklubben: – Jan Frode er litt snillere enn meg

Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57