(OSLO)
Han blir omtalt som Moldes nye potet, Martin Ellingsen. Etter å ha bekledt de fleste plassene på midtbanen og backplass i MFK-karrieren til nå, kom debuten som stopper mot Stabæk i Stian Gregersen og Fredrik Sjølstad sine skadefravær.

– Kan ikke skru av ett sekund.

Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
For selv i de regjerende seriemesternes brede tropp er det av og til behov for vikarer. Og vikar er nettopp det Ellingsen vil kalle seg i midtforsvaret, selv om opplevelsen ga mersmak.
– Det er nok det, ja. Vi har en del stoppere som er bedre enn meg, det var bare for å steppe inn når vi ikke hadde noen andre. Men det er dritartig å prøve nye ting, jeg syns det var veldig gøy å spille stopper, sier Ellingsen til Eurosport før Molde-leiren setter seg på spillerbussen nordover mot Kristiansund.
Han har fem, seks kamper som venstreback og halvannen kamp som stopper for Kongsvinger i OBOS-ligaen og 2. divisjon, men dette var noe annet enn vanlig midtbanespill i Eliteserien.
Etter Stabæk-seieren sa han det var «lett å spille midtstopper», men det er en uttalelse han ønsker å moderere noe.
– Det er noe helt annet, det å forholde seg til resten av forsvarsfireren. Det er nesten enda mer for huet å tenke på, du kan ikke skru av ett sekund for da er det en spiss gjennom. Det får enda større konsekvenser om du gjør en feil enn på midtbanen.

Roser rutinerte Bjørnbak

På deadline day slapp Molde-unggutten og det presumptive tredjevalget Martin Ove Roseth, som hadde fått mye ros i oppkjøringen, overraskende på permanent overgang til Sogndal. Like etter kom nyheten om at Sheriff Sinyan var hentet fra Lillestrøm for om lag fem millioner kroner.
Dermed bør MFK være brukbart forspent på stopperplass, selv om Ellingsen følte han fikk brukt sin fine venstrefot på konstruktivt vis mot bæringene.
– Martin Bjørnbak har en veldig fin han også, men det å få inn en venstrefot ved siden av gjør at man får andre vinkler i oppspillene. Jeg fikk ikke så mange instrukser av Erling (Moe) før match, men vi fire i forsvarsrekka snakka mye sammen. Det var jo en helt ny firer så vi ville snakke hverandre gode, også har jo Bjørnbak masse, masse rutine, skryter Ellingsen.

Aldri vært bedre

På vårparten i fjor fikk han mye ros for å ha tatt store steg på Moldes midtbane. Særlig etter Rosenborg-seieren på Aker stadion fikk gutten som fylte 25 år i mai en del oppmerksomhet. Nå mener han at formen er enda bedre enn for ett år siden.
– For min del så har jeg aldri vært bedre, jeg føler meg enda bedre enn i fjor. Det må jeg nesten være for å få spille på dette laget.
Så langt har han alternert med Etzaz Hussain ved siden av evighetsmaskinen Fredrik Aursnes på den sentrale midtbanen, men konkurransen er tøff. Eurosport talte opp en hel ellever med potensielle venstrekanter før seriestart.
Mot Stabæk ble det igjen målbidrag fra benken, da Erling Knudtzon og Ohi Omoijuanfo soret som innbyttere. Tidligere har også Eirik Hestad (mot Aalesund) scoret som innbytter.
– Det veit man når man går til Molde, det blir tøft uansett, for her skal man være et topplag. De som sitter på benken liker ikke å sitte der og har skjønt det at nå man får sjansen, forklarer Ellingsen.

Gjør ting ingen andre kan i Eliteserien

25-åringen sier han tar til seg mye lærdom hver dag.
– Jeg ser på Etzaz, jeg ser på Aurs, man legger merke til ting de gjør. Man måler seg opp mot lagkameratene hele veien, ting jeg er bedre på, ting de er bedre på enn meg. Se hva jeg kan heve meg på for å bli bedre.
– Aursnes har jo vært fantastisk over lang tid, han er helt, helt oppe i toppen der av de beste i Eliteserien. Han kan spille kamp annenhver dag, han slutter aldri å løpe. Det er ikke til å stikke under stol at Eikrem gjør ting veldig få gjør etter ham, det slås noen pasninger, og avslutningsferdighetene hans er ekstremt bra.
Så langt står Molde med fire seire, der de har hatt bra kontroll i tre av kampene. Avgjørelsen mot nyopprykkede Start falt helt på overtid.
– Den matchen var veldig svak av oss, både første omgang og andre var bare surr, egentlig. Det var en off-dag på jobben, rett og slett, mener Ellingsen.
– Mot Stabæk styrte vi veldig bra i førsteomgangen, vi skapte ikke så mange 100 %-sjanser, så det mangler litt på siste tredjedel enda, varsler han – Molde har med andre ord enda mer i gjerdet.
Samtidig har man lagt merke til at Bodø/Glimt fosser videre og står med full poengpott etter fem kamper.
– Jeg er imponert, veldig imponert. De spiller utrolig bra angrepsfotball, avslutter Ellingsen.
Søndag 26. juli møtes de to til det som kan bli en tidlig seriefinale. Den kampen ser du naturligvis på Dplay og Eurosport Norge.
Sett denne?

Disse spillerne gir deg den perfekte Fantasy-midtbanen

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10