Haugesund - Molde 0-3
– En profesjonell og god kamp av Molde, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud om Moldes solide seier over FKH lørdag.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Eirik Ulland Andersen har spilt fotball på Haugalandet i godt over åtte år, etter kamper for både Vard Haugesund og FK Haugesund i perioden mellom 2006 og 2013. Lørdag var 27-åringen tilbake i hjembyen – og denne gangen ble kantspilleren avgjørende på motsatt banehalvdel på Haugesund stadion.
– Det er alltid godt å få den første scoringen, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er at vi vinner, sa en fornøyd Ulland Andersen etter kampslutt.
Se intervjuet med Moldes første målscorer her. Saken fortsetter etter videoen.

– Det har vært en tøff periode, men nå ser jeg bare fremover

Lekker volley-scoring

Molde-spilleren har vært skadeplaget helt siden overgangen fra Strømsgodset i fjor vinter, og kantspilleren stod kun med en nettkjenning i den blå drakta før lørdagens møte med FKH. Etter 18 minutter smalt det for et Molde-lag i flyt, etter at en pasning fra Magnus Wolff Eikrem fant nevnte Ulland Andersen.
Volleyen sendte Molde i føringen, og det var en fornøyd målscorer som snakket med Eurosport i pausen.
– På tide at jeg kom inn i boksen og ble litt farlig igjen, sa Ulland Andersen til Eurosport etter de første 45`.
Se målet til Ulland Andersen her. Saken fortsetter under videoen.

Se målet: Ulland Andersen åpnet ballet for Molde med lekker volley

Kontrollert Molde-seier

Etzaz Hussain la opp til 2-0 etter et praktangrep av moldenserne, noe som også var stillingen til pause.
Se høydepunktene fra kampen nederst i saken.
Jostein Grindhaugs menn kom mer og mer inn i kampen i den andre omgangen, og en aktiv Kristoffer Velde fikk flere muligheter til å skape spenning i oppgjøret.
Kvelden ble derimot enda mørkere for FK Haugesund, for drøye 12 minutter før full tid økte Leke James ledelsen til 3-0, og herifra og inn var det Molde som stort sett styrte det meste på fremmed gress.
3-0 ble også stillingen etter 90 spilte minutter, og Molde tok dermed over serieledelsen enn så lenge. Bodø/Glimt kan komme tilbake på topp etter søndagens kamper, om de fortsetter storformen borte mot Aalesund. Den kampen ser du på Dplay fra klokken 18:00.

Slik stilte lagene

Haugesund (4-4-2):Sandvik - Desler, Fredriksen, Tiedemann, Pedersen - Sandberg, Våge Nilsen, Leite, Velde - Källman, Ammitzbøll
Molde (4-2-3-1): Linde - Kitolano, Ellingsen, Bjørnbak, Holmgren Pedersen - Hussain, Aursnes - Brynhildsen, Eikrem, Ulland Andersen - James
Se høydepunktene fra kampen her.

Se høydepunktene: Haugesund - Molde (0-3)

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51