SKIEN (Eurosport.no):
– Okei, jeg skjønner hvem du mener, men jeg skjønner ikke helt sammenligninga. Jeg vet han er 38-39 år og holder meget høyt nivå enda, så det er jo inspirasjon det.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Det sier Espen Ruud til Eurosport når han blir konfrontert med en ikke rent lite flatterende sammenligning av han og Sveriges største fotballstjerne gjennom tidene.
Det er nemlig evighetsmaskinen fra Rosengård, Malmö, det fysiske unikumet og vinnerskallen Zlatan Ibrahimovic som Elba Rashani trekker fram som eksempel på andre spillere som presterer som det 36 år gamle Ruud gjør for Odd.

Bare han og Zlatan som får til dette

For kantspilleren med mål og målgivende, til og fra nettopp Ruud, i 2-0-seieren over Stabæk er det ingenting som overrasker med lagkameraten lenger.
– Jeg har slutta å bli overrasket av ham lenger. Det er bare helt enorm det han holder på med. Men ikke nok med det, det føles som han blir bedre og bedre for hvert år, og det skal jo f... ikke gå an. Det er det bare han og Zlatan som får til. Så han leverer, han er så bunnsolid og blant de aller beste høyrebackene i landet. Så nei, ikke overraskende, bare veldig imponerende, roser Rashani.
– Du sammenligner ham altså med Zlatan. Det er ikke i overkant?
– Med tanke på det å ta vare på kroppen og holde på så lenge på høyt nivå, det er imponerende. Det hadde ikke vært noe problem for han å spille på landslaget fortsatt, svarer Kosovos landslagsspiller.
Etter 2-0-seieren over Stabæk søndag ble Ruud hyllet i Odd-garderoben av daglig leder Einar Håndlykken og fikk utdelt premie for å passert 300 kamper for klubben. Det plasserer ham på sjetteplass på lista over spillere med flest kamper for Norges eldste klubb. For den beskjedne Heistad-gutten kan det nesten bli for mye ros.
– Hva skal man si? Det er en fin sammenligning, det er jeg glad for å høre. Sånn vi spiller som lag og som jeg presterer, og resten av lagkameratene gjør, så føler jeg at jeg i nærheten av det høyeste nivået jeg har vært på i min karriere. Det er selvfølgelig veldig deilig å prestere når man blir gammel også, sier mannen som faktisk fikk med seg hele 35 landskamper fra 2009 til 2014. 33 av dem under Egil «Drillo» Olsen, som hadde høye tanker om hørebacken.
Et comeback på landslaget ville likefullt være i overkant.
– Hehe, nei... den tida er nok forbi, det hjelper nok ikke å snakke der, nei, sier en glisende Ruud.

Hogd ut i betong

For Jan Frode Nornes er det en fryd å ha en profesjonell spiller som Ruud i stallen.
– Espen Ruud er helt unik. Jeg lar meg ikke slutte å imponere over ham, altså. Han er vanvittig profesjonell, er 36 år, en spillstyrke som er unik og han er kanskje den beste spillende høyrebacken. Han har en datafot, den pasningsfoten er helt vanvittig og noe jeg nesten ikke har sett maken til.
Også han mener det er noe utenomjordisk ved Ruuds fysikk, som gjør at han blir bedre og bedre – og er like knallhard å møte som Ibrahimovic.
– Han er også hard som betong. Han har ikke vært gjennom en normal fødsel, han er hogd ut i betong. Han er hard, han trener hver eneste dag. Han har kontrakt ut neste år, men holder han nivået han har nå kan han spille i mange år til.
I hele ti år til, mener Rashani.
– Rashani sammenligner Ruud med Zlatan, er du enig?
– Nei, Zlatan er Zlatan, sier Nornes med et smil – et sted får grensa gå.
Se intervjuet med dem sammen her. Saken fortsetter under:

Scoret i kamp nummer 300: – Det er ti år til han legger opp, så vi har masse i vente

Ser ingen grunn til at det skal stoppe nå

Det ble to nye målpoeng mot Stabæk. Det tar Ruud opp til ti for sesongen, fire mål og seks assists. Soleklart best blant forsvarerne i Eliteserien, neste på lista er Stabæks Mats Solheim med én scoring og seks målgivende.
For hver kamp som går ser han mer og mer målfarlig ut, og han er stadig vekk på farten dypt inn i motstanders 16-meter. For alle som spiller det populære spillet Eliteserien Fantasy er han et must å ha på laget.
– Det er hyggelig å høre. Jeg har hatt en veldig bra periode nå den siste tida, og jeg håper å forlenge den. Jeg ser ikke noen grunn til at det skal stoppe nå, sier Ruud, som rett nok muligens ikke er Odds faste straffeskytter lengre.
Fikk du med deg denne?

Joacim oppsummerer runde 18: Sølvdrama, kyssing og tidenes frispark i Eliteserien?

Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59