Det var i et lengre intervju med Telemarksavisa at 55-åringen, som har vært klubbens keepertrener de siste 13 årene, åpner opp om hvorfor han nå slutter i jobben.
I intervjuet tar Rossbach et kraftig oppgjør med det han mener er en ukultur i klubben, som i hans øyne kan ødelegge Odds framtid som toppklubb. Særlig sportssjef Tore Andersen får unngjelde. Rossbach sier blant annet at Andersen «i mange år har vært nærmest enehersker i Odd».
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Nå varsler Odd på sine hjemmesider at Rossbach fratrer sin stilling med umiddelbar virkning.
– Einar fratrer fra og med i dag. Det har bakgrunn i uttalelsene fra forrige uke, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, til VG.
– Ble det umulig for ham å fortsette å gå på jobb etter å ha gått ut mot sportssjefen?
– Einar skulle slutte til jul, uansett. Vi var allerede i gang med å finne hans erstatter. Da kom vi til at dette var den beste løsningen, sier Odd-sjefen.
Håndlykken har foreløpig ikke besvart Eurosport.nos henvendelser.
Andersen svarte på kritikken i en felles e-post til lokalavisene Varden og TA, hvor han blant annet skrev at det er beklagelig om Rossbach oppfatter det som at han står i veien for spilleres utvikling, og at han synes det er synd slike uoverenstemmelser ikke kan løses internt.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11