SKIEN (Eurosport.no)
Torgeir Børven, Viljar Myhra, Fredrik Oldrup Jensen, Rafik Zekhnini, Filip Delaveris, Sondre Rossbach, John Kitolano, Niklas Gunnarsson, Bentley, Fredrik Semb Berge og Elbasan Rashani.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Lista over spillere med en historie med kontraktsbråk med sin arbeidsgiver Odd de siste årene er lang som en startellever. Den er også vond som et langt år for klubben og et bilde på at noe ikke har fungert godt nok i Skien.

Helomvending på kontraktsfronten

2020 er derimot en mye lystigere historie. På rekke og rad har unge profiler med både en stor framtid og betydelig videresalgspotensial forlenget sine avtaler med medaljejagende Odd.
Sportssjef Tore Andersen har sikret nye avtaler med Markus Kaasa (23), Tobias Lauritsen (23), Odin Bjørtuft (21), Sondre Rossbach (24) og Filip Rønningen Jørgensen (18). Den neste på lista er stjerneskuddet Joshua Kitolano, som har kontrakt ut juli 2021, samt kantspiller Elbasan Rashani som har avtale ut året.
Rashani skryter av utviklingen av klubbens sportslige drift.
– Det har vært en kjempeforbedring. Det er selvsagt veldig bra for klubben, miljøet her og ryktet til klubben. Der har de tatt kjempesteg, spesielt i år, fordi de har forlenget kontraktene med unge, viktige spillere. Det å investere i det man har for en framtidig gevinst, det er bra – det er utvikling. Det er ikke noe å farlig å si det, de har vært mye mer i forkant enn tidligere sesonger, sier Rashani til Eurosport.
– Så klapp på skuldra til Tore Andersen?
– Ja, nemlig!

Skryter, men vil ikke skrive under selv

Selv om han kun har 3,5 måneder igjen av sin avtale har Rashani signalisert at han per dags dato ikke ønsker å forhandle om en forlengelse. Til det frister det å prøve lykken i utlandet én gang til. Bak seg har 27-åringen et mislykket opphold i dansk fotball og Brøndby.
– Vi får se hva som skjer, jeg trives med at laget gjør det bra og at vi ligger der vi gjør. Jeg forholder meg kun til det at jeg har en kontrakt ut året og det respekterer alle parter. Vi får se hva som skjer etter det. Man har jo lyst til å se hvor langt man kan nå som fotballspiller og karrieren er utrolig kort, så det er bare det å se hvilke muligheter man har. Spesielt det å etter karrieren ikke føle at man angrer på noe.
Spilleren hadde bare fire måneder igjen av sin daværende kontrakt da han forlot Odd til fordel for Brøndby i 2014 for om lag seks millioner kroner. Den gang ville han heller ikke forlenge, og det ble bråk i avisspaltene, men partene skiltes som venner da klubben fikk det daglig leder Einar Håndlykken kalte «overraskende mye penger» for Rashani.
Det gjør at Kosovos landslagsspiller ikke har dårlig samvittighet ved å gå kontraktstida ut denne gangen.
– Odd har fått penger for meg tidligere og jeg har alltid sagt at jeg ønsker at det samme skal skje, men det er mye som spiller inn, som timing og den pandemien som har vært. Enn så lenge forholder jeg meg rolig til situasjonen.

Hevder det ikke har vært forstyrrende

Trener Jan Frode Nornes tar Rashani-situasjonen med fatning og er glad for at klubbens ungggutter på rekke og rad har re-signert sine avtaler i ro og fred.
– Jeg har hatt et sterkt ønske i lengre tid nå å få re-signert spillere, det har vi klart med veldig mange. Det er fortsatt noen som gjenstår, deriblant Elba. Han har gitt beskjed om at han ønsker å avvente situasjonen og se an litt, det har vi respekt for, svarer han – før han følger opp:
– Jeg er veldig glad for at Kaasa, Lauritsen, Rossbach, Jørgensen og Bjørtuft har forlenget. Det gir signaler eksternt og internt om at det er spillere som ønsker å være med videre på reisa som vi har startet nå.
Selv om Odd har fått kritikk, deriblant fra Eurosports ekspert Joacim Jonsson, for sin håndtering av kontraktsforlengelser i mange år, mener den mangeårige assistenten under Dag-Eilev Fagermo at det ikke har vært forstyrrende med all den offentlige støyen og kranglingen med agenter i mediene.
– Nei, det har det for så vidt ikke og vi kan ikke regne med at vi klarer å re-signere med alle. Det er to parter som må bli enige, men jeg er veldig glad for at vi har dette fundamentet å bygge videre på nå. Det er unge, lovende spillere som ser at det er lurt å være her og få nok spilletid før de eventuelt kan ta steget ut i større ligaer. Også gir det oss et pusterom og bedre kort på hånda dersom det skulle dukke opp klubber som er interessante. Vi ønsker for det første ikke å gi bort spillere gratis, og skulle vi få til salg så ønsker vi å få til salg som rommer, sier Nornes.
Sett denne?

Opphetet Kjartansson-debatt, alt om Junker-skaden og Glimts neste straffetaker

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37