Samtidig som Aalesund-nedrykket ble et faktum lørdag kveld, tok Brann et stort steg vekk fra nedrykksstriden. Per nå har de sju poeng ned til kvalikplassen.
Og det ser ikke bare bra ut poengmessig. Både fremover og bakover på banen ser det betydelig bedre ut for bergenserne.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Mot Aalesund scoret Daouda Bamba hat trick, noe som gjør han til den første Brann-spissen som scorer et tosifret antall mål siden Kim Ojo i 2012.
– Personlig har jeg ikke tenkt på å nå ti mål. Vi har slitt, vi ønsker ikke å spille kvalik. Men jeg er selvfølgelig glad. Det har vært en dårlig sesong av meg så langt, men jeg er glad for å nå ti mål, sa Bamba til Eurosport etter kampen.

– Veldig uforutsigbare

Det første målet hans kom etter samarbeid med Robert Taylor. Tidligere har finnen ofte figurert på vingen, men i de to siste kampene har han blitt brukt som en slags hengende spiss. Formasjonen har sett ut som en 4-4-1-1, noe som kan virke som en blanding av Kåre Ingebrigtsens 4-3-3 og Eirik Hornelands 4-4-2.
Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud beskrev de to spillerne som en «dynamittduo» etter kampen.
– Vi føler at de to sammen er veldig uforutsigbare for motstanderne. De har en bra kjemi sammen. Robert har vært veldig, veldig bra i de to siste kampene, mens Daouda har fire mål på to kamper. Han har fått belønning for den tålmodige jobben han har gjort på treningsfeltet, sa Brann-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.
Ved siden av å ha målgivende på det ene målet til Bamba, skaffet også Taylor straffe. Den satte Kristoffer Barmen i stolpen.
Saken fortsetter under videoen.

Suverene i fjor – sjanseløse i år: – Tror alle i Fotball-Norge er delvis sjokkerte

– Gir oss større ro

Ingebrigtsen ville ikke gå så langt som å si at plassen er sikret, men det ser naturligvis langt lysere ut etter seire mot Rosenborg og Aalesund.
– Vi har definitivt ikke tenkt å slutte å ta poeng. Det gir oss større ro, så kan vi angripe de neste kampene med litt senkede skuldre. Men vi har også en jobb å gjøre, sa Ingebrigtsen etter å ha innkassert sin første hjemmeseier som Brann-trener.
Da Ingebrigtsen hentet inn Eirik Horneland som assistent, var det naturlig å tenke at han ble hentet inn for å jobbe med defensiv organisering, høyt press og gjenvinning.
Og fra sidelinjen fikk en høytlytt og engasjert Horneland se at spillerne gjenvant ballen langt inne på Aalesunds banehalvdel, noe som førte til 1-0 og 2-1.

Ingebrigtsen strålende fornøyd

Etter kampen trakk Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud frem det kollektive presset som noe som imponerte ham.
– Det handler om å være et kollektiv både når vi forsvarer og angriper, og ikke minst at vi gjør det samlet i det høye presset. Alle gjør sin jobb. Der er vi blitt mye flinkere. Vi har hatt noen uker hvor vi har fått svar på treningsarbeidet. Vi har folk som virkelig begynner å komme i form. Det er vel en del andre lag som er litt leie, mens vi begynner å «peake» formen nå. Det er et godt tidspunkt for oss å gjøre det. Det er veldig avgjørende, sa Ingebrigtsen.
I pausepraten spøkte AaFK-trener Lars Arne Nilsen med at Brann ikke er Barcelona, i sammenheng med en eventuell snuoperasjon i andreomgang.
– Hvis han kom hit og trodde han skulle møte Barcelona, må han ha kjørt feil i en rundkjøring. Vi har ikke tatt mål av oss om å være der, men i store deler av kampen spiller vi veldig ålreit fotball og styrer kampen. De har bortimot ett skudd på mål - og det går jo inn. Det hender på denne stadion her. Men jeg er strålende fornøyd jobben vi gjør og måten vi ser ut, sa Ingebrigtsen.
Saken fortsetter under videoen.

Er dette tidenes mest populære seriemester i norsk fotball?

– Surrealistisk sesong

Strålende fornøyd var også Kristoffer Barmen. Bergenseren bommet på straffe på stillingen 0-0. Heldigvis for midtbanespilleren ble missen ikke utslagsgivende.
– Det er så utrolig viktig. Det er én ting som gjelder for dagen, det er trepoengere. Nå har vi to på rad. Det hjelper oss enormt videre, sa Barmen til Eurosport etter kampen.
– Føles det som kontrakten er sikret nå?
– Per nå er vi på trygg plass, men det kan fortsatt skje mye. Sånn som laget er nå, tror jeg det blir flere poeng i de resterende kampene. Jeg tror vi skal klare oss, sa Barmen.
Brann skal møte Viking (B), Sarpsborg 08 (H), Start (B) og Odd (H) i de resterende serierundene.
– Det har vært en surrealistisk sesong for alle. Jeg føler ikke en dårlig høst er noe nytt i Brann, det har vi slitt med i mange, mange år. Det er fint hvis vi får en liten oppsving nå på slutten, sa Barmen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37