Mens resten av Eliteserie-klubbene trente under normale retningslinjer i landslagspausen, var flere av Rosenborgs A-lagsspillere involvert i en treningsturnering mot Nardo og Levanger.
Dette har fått flere til å reagere kraftig – den siste i rekken er tidligere Brann-profil Erik Huseklepp.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Når hele landet er nedstengt og det snakkes om at man såvidt får lov til å spille Eliteserie-fotball, og alle følger reglene til punkt og prikke – da spiller RBK treningsturnering mot 2. divisjonslag. Det er helt ufattelig at RBK kan gjøre dette her, sier Huseklepp i BT-podcasten Ballspark.
Tore Reginiussen, Per Ciljan Skjelbred, Vegar Eggen Hedenstad, Emil Konradsen Ceïde, Samuel Adegbenro, Gjermund Åsen, Even Hovland og Julian Faye Lund var blant de som var i aksjon.
Onsdag kom beskjeden om at en av spillerne i Nardo hadde testet positivt for koronaviruset. Ingen av RBK-spillerne ble satt i karantene i etterkant av nyheten.
– Det er utrolig uprofesjonelt. Når en hel nasjon er i en krisesituasjon der smitten er på vei oppover igjen, så tror de det er greit å spille en treningsturnering. Det bør få konsekvenser for RBK, sier Huseklepp.
Rosenborg meldte seg på turneringen med kriteriet om at det var klubbens andrelag som skulle delta. De har i etterkant tatt selvkritikk, og også fått kritikk fra NFF.
Men noen straff får trønderne ikke – iallefall ikke fra forbundet selv. Leder for juridisk seksjon, Espen Auberg, bekrefter til Eurosport tirsdag ettermiddag at saken ikke vil bli fulgt opp av NFFs domsorganer.
Tirsdag formiddag kunne VG avsløre at forbundet nå vil foreslå å forby alle treningskamper for norske klubber. Forbudet er en del av en rekke forslag som kan resultere i en kraftig innstramming av smittevernreglene i toppfotballen.

Her går det i stå for Helland: – Fryktelig spak foran kamera nå!

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21