TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Det er en hedersmann som går av og mister jobben. En mann som har stått utrolig støtt i halvannet år. Han har all respekt på måten han har stått i stormen på. Men rent sportslig så syns jeg aldri han fikk orden på Rosenborg, sier Tor Ole Skullerud når han får høre at Eirik Horneland har fått sparken som RBK-trener.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Rundt klokken ett natt til fredag kom pressemeldingen fra Rosenborg om at haugalendingen er ferdig, omrent samtidig som Horneland og styreleder Ivar Koteng forlot Brakka uten å si et eneste ord utenom at de henviser til nevnte pressemelding.
Eurosport-eksperten sier RBK-styret har prøvd, men feilet.
– Jeg tenker de har satsa hardt på en spennende, ung norsk fotballtrener som ikke har lyktes. Styret har støttet opp om Horneland hele veien, og så kommer de til en konklusjon hvor det ikke lenger funker. Det er en fair sak. Dette skjer i denne bransjen, det skjer overalt. Styret har bomma. De har ikke truffet, så enkelt er det, mener Skullerud.
At det gikk så kort tid fra første serierunde til at Horneland nå er ferdig, mener Skullerud er et signal om at prosjektet var skjørt fra første spark på ballen.
– Jeg syns ikke utgangspunktet etter fjoråret er umulig, de henta seg inn til bronsemedalje og kom seg til gruppespill i Europa - uten å få så mye ut av det – og det var mulig å bygge videre på det. Men det forteller alt om hvor skjørt alt er når reaksjonene på sesongstarten er så massive som de har vært nå. Det forteller at han gikk videre i et prosjekt på et veldig skjørt grunnlag, sier Skullerud.
At det skulle gå så skeis for Horneland mener eksperten at bunner i at måten Rosenborg framstår på verken ble fugl eller fisk. Ikke ligner det på RBK, ikke ligner det på hvordan Horneland ønsker å se sitt lag.
– Han kom med en ny tanke og visjon om hvordan han ville at laget skulle se ut, også syns jeg han gikk vekk fra det altfor tidlig. Han vendte tilbake til noe som verken var noe Horneland ville ha, han svelget at han byttet formasjon til 4-3-3, men det har endt med at det verken har sett ut som et Horneland- eller Rosenborg-lag.
–Hva når for Rosenborg?
– Det blir spekulasjoner og antagelser. Det blir vel en intern løsning på veldig kort sikt, også må de lete etter en som kan ta dette videre, men det dukker neppe opp en her på en dag eller to, svarer Skullerud.

RBK-ekspertens brutale dom – mener Hornelands plan er «umulig» å gjennomføre

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38