SANDEFJORD (Eurosport.no):
Martí Cifuentes og Sandefjord Fotball har bestemt seg for å gå hvert til sitt etter sesongen. Men før den tid skal den spanske treneren sørge for fornyet Eliteserie-kontrakt for laget fra hvalfangerbyen, og det i en sesong som strekker seg helt inn mot duften av rippesvor, gløgg og granbar.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Den siste ordinære serierunden i Eliteserien spilles etter planen 22. desember, men det er varslet at det kan komme endringer knyttet opp til den siste serierunden – der flere klubber har forhørt seg om å flytte den siste kampen noen dager før. Kvalifiseringskampen mellom laget som ender på 14. plass i Eliteserien og vinneren av playoff-kampen i OBOS-ligaen avholdes derimot etter julestria, 28. desember.
– Jeg vet at i England er det å spille i jula utrolig gøy, men her er det ganske annerledes. For å være ærlig, så tenker jeg ikke på kvalifiseringskampen i det hele tatt, fordi jeg tror ikke at vi kommer til å spille den, sier Martí Cifuentes til Eurosport.

Ønsker å feire jul sammen med familien

Sandefjord så ut til å ta et sjumilssteg bort fra kvalikplassen da de sikre tre poeng mot Aalesund forrige onsdag, men med kun ett poeng mot Viking i helgen er det fortsatt en teoretisk mulighet for at Cifuentes’ mannskap må ut i kvalifiseringskamp helt på tampen av måneden.
For Cifuentes – og resten av de utenlandske trenerne og spillerne i Sandefjord – betyr det at julefeiringen i hjemlandet ryker.
– Jeg har ikke sett familien og venner på over ett år nå, så jeg ser derfor veldig fram til å se familien i julen. Forhåpentligvis trenger vi bare å spille kampene som kommer nå, så blir vi ferdige rett før jul, forteller Sandefjord-treneren videre.
Onsdag møter Sandefjord Sarpsborg 08 på bortebane, før det ventes to hjemmekamper mot henholdsvis Odd og Rosenborg. Kampen mot Rosenborg spilles etter planen tirsdag 22. desember, mens oppgjøret mot Odd er satt til søndag 13. desember.
  • Lad opp til onsdagens runde med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Ikke bekymret for framtiden

Seriekampen mot Rosenborg bitte litte julaften er, om ikke Sandefjord må ut i kvalik, Cifuentes’ siste kamp som trener for de blåhvite.
For i underkant av en måned siden ble det klart at den spanske treneren ikke får forlenget sin kontrakt i Sandefjord, til tross for gode resultater over tid. Grunnen til at Martí Cifuentes ikke fikk fortsette i klubben var, ifølge klubben selv, de økonomiske kostnadene. Heller ikke fysisk trener Jordi Gonzalez fikk ny kontrakt.
– Det er ikke akkurat en hemmelighet at du ikke skal trene Sandefjord noe mer....
– Nei, det er absolutt ingen hemmelighet, avbryter Cifuentes og ler.
– Hvordan er det å være trener i en klubb der du vet at du kun har noen uker igjen av kontrakten?
– Jeg forstår spørsmålet godt, men jeg nyter den siste tiden min her, så det er det jeg primært tenker på nå. Jeg elsker jobben min og hverdagen med gjengen på feltet, så jeg skal nyte den siste tiden her og avslutte med fornyet kontrakt i Eliteserien, forteller Cifuentes til Eurosport.
Martí Cifuentes står uten arbeidsgiver fra og med 1. januar 2021, men er ikke nevneverdig bekymret for framtiden enda.
– Nei, jeg er ikke bekymret. Agenten min som tar seg av framtiden min akkurat må, og jeg har ikke startet med tanktene inn mot 2021.
Fått med deg denne?

Her klikker RBK-spilleren fullstendig i spillertunnelen

Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00