Offside-mål bidro til at Branns 45 år lange Mjøndalen-mareritt består

Caroline Simonsen

Oppdatert 17/10/2020 klokken 20:36 GMT+2

Sist gang Brann slo Mjøndalen på bortebane var i 1975. I dag fikk Kåre Ingebrigtsen sjansen til å bryte marerittrekken mot et nedrykkstruet hjemmelag, som ikke hadde vunnet på seks kamper.

Kåre Ingebrigtsen

• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på D-play. Sikre deg tilgang her!
Mjøndalen - Brann 2 - 0.
Kåre Ingebrigtsen ble den 8. Brann-treneren som skulle prøve å slå de brunkledde i Mjøndalen i en seriekamp. Det har Brann bare gjort én gang tidligere, da viste kalenderen 22. mai 1975.
Denne gangen var det de tilreisende som startet best, og Mjøndalen hadde nok med å forsvare seg de første minuttene. Men et mål på dødball, og en scoring som burde vært annullert, gjorde oppgaven vanskelig for de rødkledde.
– Vi skulle spilt mot de hver helg, bare gi oss Brann hver helg, så holder vi oss i Eliteserien, sa Sondre Liseth etter kampen.
Se en fornøyd Sondre Liseth rett etter kampen. Saken fortsetter etter videoen.

Nok en seier mot Brann: – Gi oss dem hver helg!

Innøvd dødball

Det var Brann som var mest på da dommeren blåste i gang kampen, men det gikk ikke lang tid før hjemmelaget markerte seg. Etter 13 minutter fikk Mjøndalen frispark nede ved cornerflagget.
Vetle Dragsnes slo inn, Martin Rønning Ovenstad kom på løp og satt ballen hardt opp i den lengste vinkelen, bak en sjanseløs Håkon Opdal. En vellykket innøvd dødballvariant, som vi har sett fra Mjøndalen tidligere.
– Ubeskrivelig, det er så viktig. Vi er så langt nede, og så vinner vi i dag, det er så utrolig viktig, sa Sondre Liseth til Eurosport.
Etter scoringen kom hjemmelaget mer inn i kampen, men de måtte ved et par anledninger forsvare seg mot gode sjanser fra både Daouda Bamba og Thomas Grøgaard, som ikke klarte å sette ballen i nettet.
– Det som skuffer meg mest er egentlig at vi ikke scorer mål, og det virker ikke som vi har så lyst til å score mål. Det er få som ønsker seg inn i de områdene der det lages mål, så vi må tilbake på tegnebrettet og gjøre ting enklere, sa Kåre Ingebrigtsen etter kampen.
Kristoffer Barmen var tydelig forbannet etter tapet for Mjøndalen. Saken fortsetter etter videoen.

Irritert Brann-profil: – Nå må vi faen meg vise at vi er mannfolk

– Bør være annullert

Da var det fritt fram for hjemmelaget, som muligens fant noe selvsikkerhet i at de ikke har tapt for Brann på hjemmebane på 45 år.
Åtte minutter før pause satte bruntrøyene fart framover igjen. Brann sto med mange menn i egen 16-meter, men ingen klarte å stoppe Isaac Twum fra å plassere ballen i det høyre hjørnet.
I etterkant viser TV-bildene at det burde vært blåst for offside i forkant av scoringen, noe bortelagets keeper fikk med seg.
– Den er helt soleklar, den bør være annullert, men det er klart, vi skal klargjøre den lenge før det, sa Håkon Opdal i pausen til Eurosport.
Det ble aldri blåst, dermed sto det 2-0 til hjemmelaget til pause.
Se hva Isac Twum sa etter å ha scoret mot Brann. Saken fortsetter etter videoen.

Klatret opp i ryggen på Start etter Twum-scoring: – Skal holde plassen

Svendsen fikk sin debut

Etter hvilen byttet Kåre Ingebrigtsen ut Ruben Kristiansen, som hadde pådratt seg et gult kort, og satte inn Sander Svendsen, som dermed fikk sin debut i Brann-drakten.
23-åringen markerte seg umiddelbart, med et godt skudd fra kanten av seksmeteren, men hverken han, eller Kristoffer Barmen, som hadde en stor sjanse etter 50 minutter, maktet å sette ballen i mål.
Brann var oppe og nikket midtveis i den andre omgangen, og burde nok ha satt en ball i mål, men taper mot nedrykkstruede Mjøndalen, og har samlet 23 poeng på 22 kamper.
– Det ble aldri helt bra, vi dominerer andre omgang, men da har de 2-0 å gå på. Vi skaper for lite trykk inn mot boksen til Mjøndalen, sa Opdal etter kampslutt.
Dermed har Kåre Ingebrigtsen bare vunnet en kamp på åtte forsøk etter at han kom til Bergen.
– Vi må se på oss selv, vi spiller ikke akkurat god fotball, vi må virkelig ta oss sammen for dette er ikke i nærheten av å være godt nok for oss, sa Ingebrigtsen.