Populære sporter
All sport
Vis alt

Offensivt Vålerenga: Derfor kan de bli de første som slår Glimt

Sondre Skandsen

Publisert 26/09/2020 klokken 23:32 GMT+2

Dag-Eilev Fagermo og Aron Dønnum er sterke i troen på at de kan reise til Aspmyra og bli første lag som slår Glimt i årets Eliteserie.

Dag-Eilev Fagermo

Foto: Scanpix

VALLE (Eurosport.no):
For når Eurosport møter Vålerengas hovedtrener etter midtukas økt på Intility, er han selvsikker på eget lags ferdigheter - og at de ikke står tilbake for Bodø/Glimt hvis man får ut makspotensialet.
– Først og fremst må man ha evnen, og evnen henger sammen med kvalitet. Også henger det sammen med at man har sin egen identitet. Jeg mener vi har begge: både kvaliteten, også har vi lagd vår egen identitet.
– Vi var vesentlig bedre enn Molde i store deler av kampen mot dem. Da er man ikke sjanseløse mot Bodø/Glimt heller. Da har vi kvalitet, mener han.
Det er også en ekstra brodd i Vålerengas offensive spill kontra tidligere i sesongen, forteller Fagermo.
– Formen kan nok spille inn. Jeg vet ikke om den er så mye bedre nå enn tidligere, men vi har slitt med å omsette sjansene i mål, og det gjør vi nå.

Føyer seg inn i rekka

– Forrige gang vant dere sjansestatistikken 8-4, kan det bli lignende tall nå?
– Hehe, nja. Jeg håper jo på 8-0 i sjanser til oss, for da slipper vi ikke inn noen mål.
Flere lag har prøvd å spille sitt eget spill og å ikke ta hensyn til Glimt-angrepets nådeløse spillere på Aspmyra i år. Dét med varierende hell: Odd tapte blant annet 1-6 for to runder siden, mens Strømsgodset nesten lyktes med sitt høye press og slapp unna med 3-2-tap.
– Jeg er ikke en som bruker statistikk så mye. Jeg sier bare at vi er et offensivt Vålerenga-lag som reiser dit. Det har sikkert vært flere av de lagene der oppe i år, men så får vi se om vi har kvaliteten til å slå dem denne gangen.

Dønnum: – Grunn til å være cocky der oppe

Aron Dønnum er sjeldent fremmed for å melde litt, men nå har også Bodø/Glimt-leiren blitt friskere i uttalelsene, og da særlig Jens Petter Hauge.
– De har all grunn til å være cocky der oppe. Og det må være lov når de har vært så solide som de har vært. Det hadde vært kjedelig om de var jordnære, sier han til Eurosport.no.
Han støtter treneren i at det er gode muligheter for Vålerenga til å ødelegge Glimts ubeseirede rekke.
– Det blir spennende. Vi skal gi dem matching og har spilt jevnt med dem i både treningskampen og hjemmekampen i år.
– Det vi har vært flinke på i år er å glemme litt hvem motstanderen er og prøve å fokusere på å gjøre det vi vanligvis gjør så godt på hjemmebane. Med tanke på hvordan det har sett ut når vi har møtt dem tidligere i år, så vil jeg si vi kan dra opp der og matche dem.
Men han vil ikke være like skråsikker som han kanskje ellers kan være:
– Så skal man selvfølgelig passe litt på hva man sier. Men det er viktig å ha den holdninga om at vi skal opp dit og faktisk vinne. Det ligger mye oppe i hodet også, så det tror jeg er lurt.
Fikk du med deg en noe eplekjekk Jens Petter Hauge?
picture

Avslører spesiell pausetaktikk: – Måtte fikse håret

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame