Fredag 11. desember ble det klart at Fredrik Semb Berge legger opp som fotballspiller. Under en uke senere gir enda en Odd-profil seg – denne gangen er det Fredrik Nordkvelle har bestemt seg for å avslutte karrieren på toppnivå etter sesongen.
Det melder både Telemarksavisa og Varden.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg husker helt tilbake til da jeg skrev min første gode kontrakt, da jeg var 24 år, at hvis jeg kunne holde på i ti år til så ville jeg være fornøyd med det. Nå er jeg 35, og sånn som sesongen har utviklet seg for min egen del, har valget blitt enklere og enklere å ta. Jeg kunne sikkert «pushet» karrieren i flere år til, for kroppen føles fin, men karriereslutt hadde uansett vært like rundt hjørnet. Jeg har kommet til konklusjonen om at jeg er fornøyd, rett og slett, sier Nordkvelle til TA.
35-åringen begynte seniorkarrieren i Pors Grenland i 2003, og ble i 2007 plukket opp av Strømsgodset. Der fikk «Kvelle» fem gode år før turen gikk videre til Brann og Bergen i 2012. Året etter ble han hentet av Odd, hvor han har spilt siden.
– Det finnes spillere som kun har hatt fotballen gjennom hele karrieren. Typer som aldri vil slutte å spille fotball. Det kan nok gjøre overgangen til et vanlig liv en del tyngre. Selvfølgelig kommer jeg også til å våkne noen morgener og savne å gå på trening eller forberede meg til kamp, og kanskje tenke at jeg har et par år til i meg, jeg merker at jeg er forsynt nå. Jeg vil ikke være den som sier at «man skal aldri si aldri», heller. Det er slutt nå.
Dermed blir kampene mot hans to tidligere klubber, Strømsgodset og Brann, de siste for Nordkvelle på øverste nivå. Midtbanespilleren innrømmer å ha slitt etter å ha blitt smittet av korona, men håper å kunne være involvert i sesonginnspurten.
1-4-tapet mot Molde gjorde at Odd mistet muligheten til å spille Europacup i 2021, men skiensklubben har fortsatt muligheten til å bli nummer fem med seier i sine to siste kamper.

Molde-talentet sliter med lite spilletid: – Hadde hatt bra av et klubbytte

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43