Nyopprykkede Sandefjord har levert så langt. Flere hadde Martí Cifuentes' mannskap som klare nedrykkskandidaterer før sesongen. Eurosport.nos tabelltips hadde dem helt nede på sisteplass i Eliteserien.
Faren for nedrykk er fortsatt til stede, men ting ser langt ifra like ille ut som noen ville fryktet før sesongstart. Sandefjord ligger på trygg plass, med en luke på fem poeng ned til Start på kvalik.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Lørdag venter en knalltøff oppgave borte mot Molde. Hjemmelagets trener, Erling Moe, er imponert over det Sandefjord har fått til.
– Jeg liker måten de jobber på. De er tro mot seg selv og et modig lag, som ønsker å spille seg ut bakfra og på tur fremover, sier Moe.

Motbeviser skeptikerne

Det er lite overraskende at Cifuentes ser ut til å være noe inspirert av en annen katalaner, nemlig Manchester City-manager Pep Guardiola. Den spillestilen sørget for opprykk til Eliteserien før årets sesong.
– Jeg synes de har et konsept som er modig. Det liker jeg, sier Moe.
Han føler Cifuentes og Sandefjord med spillestilen motbeviser en myte om at lag lengre ned på tabellen må spille kynisk for å hente poengene som redder plassen på øverste nivå.
– Jeg tror jo at i Norge har det kanskje vært en sannhet fra ekspertenes side at de «dårligste» lagene må spille kynisk, opptre direkte og rett inn bak for å ta poeng. Sånn sett føler jeg de motbeviser den tesen på en bra måte, sier Molde-trener Moe.

Slitt med formen

For Molde er sesongen blitt litt annerledes enn man håpet. Laget ligger hele 16 poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Fire tap på de fem siste i Eliteserien er heller ikke noe som rimer godt med ambisjonene i Møre. Moe føler imidlertid ikke på noe mer press enn hva han føler til vanlig.
– Det jeg kjenner på er at vi hater å tape fotballkamper. Det har vi gjort for mye av på bortebane. Hjemme har vi i lang tid vært prikkfrie.
Spesielt borteturne har altså vært trøblete for Molde. Moe forteller at laget har jobbet med å finne en bedre balanse i det siste.
Og bedre borteform kan bli gull verdt når 3-3 hjemme mot Ferencvaros i Champions League-playoffen skal snus til avansement på bortebane tirsdag.
Men først skal Sandefjord slås hjemme. Tre poeng der vil sørge for at Molde fortsatt beholder andreplassen bak Glimt.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29