TRONDHEIM (Eurosport.no):
Keeperbautaen gleder seg naturlig nok over at laget holdt nullen i serieåpningen. Det ga mersmak og som han påpeker gir det mye større sjanser til å vinne kamper.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Men dessverre ble det null også i motsatt ende på Lerkendal. Pål Andre Helland var nærmest da han brente en stor sjanse, men ellers slet Rosenborg, som av mange er tippet til å ta tilbake gullet denne sesongen, med å skape de store farlighetene.
Og det har ført til at det allerede har vært negative overskrifter, fokus på sviktende angrepsspill og i murring i sosiale medier.
Etter en eneste seriekamp.
– Hehe, ja, det koker, sier Andre Hansen med et smil, der han står i den stekende Trondheim mens resten av byen virker å ha flyktet til badestranda eller andre typer vannhull.
– Det er varmt da, vettu, slingringsmonnet blir kanskje ikke like stort. Men det er fint at det er engasjement. Vi er bevisste på at det ikke ble godt nok sluttprodukt mot Kristiansund vi også. Vi har trent i snart seks uker, og vi ser tendenser på trening. Så gjelder det å få det ut i kamp, det er det som teller og det vi blir vurdert på. Vi skal ikke langt tilbake før det haglet inn mål, så det er ikke mye som skal til.
– Litt tidlig å svartmale?
– Ja, det synes jeg. Det er 29 kamper igjen og ingen grunn til å svartmale etter en kamp. Vi har både tapt, vunnet og spilt uavgjort de årene vi har tatt gull, så det er ingen krise.
For nykommer Kristoffer Zachariassens del var det også en tung sesong i fjor i Sarpsborg. Likevel er trolig alt mye større i Trondheim. Også overskrifter, for det er "hårda bud" når man spiller i svart og hvitt.
– Det var en kamp som ikke ble helt som vi ønsket, dessverre. Vi skapte ikke nok og så ikke helt ut som vi håpet og trodde, men det er ny kamp allerede lørdag. Vi hadde en frisk og god økt nå og det kjennes bedre ut allerede, sier Zachariassen.
I vinter har Rosenborg vunnet åtte av ni treningskamper, scoret en del mål og det er gjort en del endringer i spillerstallen. Landslagsmålvakt Hansen er fortsatt en av de viktigste brikkene, og var også en av dem som ofte måtte stå rakrygget og svare, ofte med tydeligst stemme, på alle de negative spørsmålene da det blåste som verst i fjor høst.
Saken fortsetter under:

– Godt utgangspunkt at alle er frusterte over de samme tingene

Eirik Horneland har snakket mye om bedre harmoni i klubben nå, at alle drar i samme retning og at de er mer på bølgelengde. Der får han støtte av målvakten.
– Hvilke endringer ser du, fra slik det var i fjor og til nå?
– Vi er veldig samlet i måten vi evaluerer ting på. Mot KBK var det 18 mann i troppen som peker på det samme, og kjenner på den samme frustrasjonen over hva vi ikke får til i spillet. Det er siste tredel, fra 30 meter og inn, der er vi litt tynne. At man har like tanker, og frustrasjonen dreier seg om det samme, da er alle på samme planet, sier Hansen og fortsetter:
– Det er ingen som slenger bemerkninger bak ryggen på noen eller er misfornøyde med laguttaket. Ikke at det har vært så mye av det før, heller, men det bare føles mye mer harmonisk. Vi er enige om hva som er bra og hva som er dårlig, og det er et godt utgangspunkt.
Derfor påpeker han også at det er små justeringer som skal til for å bli mindre forknytt foran mål, og mener at det svingte av det tilnærmede startlaget på torsdagens økt.
– Det er kjedelig svar, men vi må bygge på det vi har gjort tidligere. Timing back/kant, timing indreløper, råere innløp i boks. Altså, alt er klisjeaktig. Men jeg føler vi er mye nærmere å knekke den koden, mens vi tidligere har vært på at vi ikke kan ha elleve mann som vil ha ballen i beina. Vi er kommet lengre enn det stadiet nå.
Zachariassen mener det utvilsomt blir en tøff kamp mot Molde, men at RBK har så mye kvalitet i laget at det heller ikke skal være noen tvil om at de reiser dit for å vinne. Eventuelle konsekvenser av et tap vil han ikke fokusere på.
– Vi må tenke på å prestere på vårt beste. Vi vet at det mot KBK ikke var det. Vi må nullstille og ha fokus, og mentaliteten må være at vi skal heve oss og være det desidert beste laget.
I likhet med flere i RBK-leiren mener han det ikke er mye som må endres for at det skal løsne i målprotokollen.
– Vi vet hvordan vi skal spille og kan systemene, vi må bare få det mer inn i kampene. Vi må sprudle litt mer og ned med skuldrene. Vi vet vi har det inne. Jeg tror veldig mye er gjort når vi får den forløsende scoringen. Da tror jeg at vi slipper oss litt løs og blir mye bedre.
(Artikkelen fortsetter under):

Ekspertenes knallharde RBK-dom: – Rett og slett urovekkende

Og om det har vært en mild bris av kritikk i sommervarmen etter seriepremieren og uavgjort der, kan man jo se for seg reaksjonene på et eventuelt tap mot erkerivalen Molde - som også vil bety at den argeste konkurrenten er fem poeng foran allerede etter to kamper.
– For da er vel helvete løs igjen?
– Ja, utad er det nok det. Innad vil jeg nok forholde meg ganske rolig. Så klart vil vi ta en vurdering på hvordan vi har sett ut, om vi skal være rolige eller gå på videre. Vi skal ikke lenger tilbake enn 2018, da det så ganske stygt ut med to poeng etter tre kamper og vi møtte Molde i fjerde serierunde. Hadde de vunnet, hadde de vært et hav foran, men vi banket dem 4-0. Det er fotball, alt kan skje, sier Andre Hansen.
– Vi går for å vinne, og da er det en kjempestart, hvis du snur på det. Hadde vi slått KBK og tatt ett poeng borte mot Molde, hadde vi vært fornøyde. Men skulle man gå på et tap, så er det 28 kamper igjen. Ja, det vil være en luke på fem poeng som er tøff å hente inn. Det var utfordringen i fjor også, at vi hele tiden måtte prøve å hente inn i stedet for å være tett, men det er ikke noen krise, nei.
Sett denne?

Dette gjør du med James, hodepine i Rosenborg og advarer mot Fantasy-favoritt

Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38