Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener klubben har en målutfordring: – De blir for ustabile

Helene Fineide

Publisert 25/07/2020 klokken 13:50 GMT+2

Ingen Brann-spillere har siden Lars Arne Nilsen tok over i 2015, scoret mer enn ni mål på Eliteserie-nivå. Kjetil Rekdal mener det skyldes for mye ustabilitet.

Kjetil Rekdal, Lars Arne Nilsen og Daouda Bamba

Foto: Scanpix

– De blir for ustabile og har noen voldsomme svingninger fra kamp til kamp, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
– Skal man vinne fotballkamper og ta medaljer så må man score mål. Fotballen er brutal, og scorer du for lite så kommer du ikke høyt på tabellen.

Peker på flere årsaker

Ustabiliteten til Brann mener Rekdal kan skyldes flere faktorer, og kaller det en sammensatt utfordring for Lars Arne Nilsen og hans menn.
– De slet i fjor, og scoret bare 14 mål på hjemmebane og endte som nummer ni. Da hadde de mye bytter i fremre ledd og det ble for lite trykk i siste tredjedel. De skapte alt for lite og sjansene uteble, sier eksperten.
– Og da skal være spiss og score mål på et lag som ikke skaper sjanser blir helt umulig.

Koomson i målform

Med snart en tredjedels sesong spilt, står Brann-spiss og fjorårets syv-måls-scorer, Daouda Bamba med tre nettkjenninger på totalt ni kamper. Kollega og kantspiller Gilbert Koomson står derimot oppført med seks innkasserte. Skulle denne målformen fortsette ligger han godt an til å snu den vonde trenden for Brann, og komme seg over ti mål på en sesong.
– Nå må Brann-laget finne balansen. De må bli bedre samspilt og få en tydelig gjenkjennelse uavhengig om de spiller hjemme eller borte, sier Rekdal.
Til tross for at Brann-spillerene sjeldent har snust på noen toppscorertitteler siden Lars Arne gikk inn som hovedtrener i 2015, mener Rekdal at det blir for lett å skal legge skylden på en trener eller på enkeltspillere.
– Det trenger jo ikke være en ulempe at ikke enkeltspillere scorer mange mål, så lenge mange scorer, mener Rekdal og legger til:
– Se til Glimt som et eksempel. Greit at de har spillere som har scoret mange mål nå, men de har også mange spillere som scorer.
picture

Eliteserie-spillerens absurde Instagram-konto: – Ikke så veldig gjennomtenkt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame