– De blir for ustabile og har noen voldsomme svingninger fra kamp til kamp, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
– Skal man vinne fotballkamper og ta medaljer så må man score mål. Fotballen er brutal, og scorer du for lite så kommer du ikke høyt på tabellen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21

Peker på flere årsaker

Ustabiliteten til Brann mener Rekdal kan skyldes flere faktorer, og kaller det en sammensatt utfordring for Lars Arne Nilsen og hans menn.
– De slet i fjor, og scoret bare 14 mål på hjemmebane og endte som nummer ni. Da hadde de mye bytter i fremre ledd og det ble for lite trykk i siste tredjedel. De skapte alt for lite og sjansene uteble, sier eksperten.
– Og da skal være spiss og score mål på et lag som ikke skaper sjanser blir helt umulig.

Koomson i målform

Med snart en tredjedels sesong spilt, står Brann-spiss og fjorårets syv-måls-scorer, Daouda Bamba med tre nettkjenninger på totalt ni kamper. Kollega og kantspiller Gilbert Koomson står derimot oppført med seks innkasserte. Skulle denne målformen fortsette ligger han godt an til å snu den vonde trenden for Brann, og komme seg over ti mål på en sesong.
– Nå må Brann-laget finne balansen. De må bli bedre samspilt og få en tydelig gjenkjennelse uavhengig om de spiller hjemme eller borte, sier Rekdal.
Til tross for at Brann-spillerene sjeldent har snust på noen toppscorertitteler siden Lars Arne gikk inn som hovedtrener i 2015, mener Rekdal at det blir for lett å skal legge skylden på en trener eller på enkeltspillere.
– Det trenger jo ikke være en ulempe at ikke enkeltspillere scorer mange mål, så lenge mange scorer, mener Rekdal og legger til:
– Se til Glimt som et eksempel. Greit at de har spillere som har scoret mange mål nå, men de har også mange spillere som scorer.

Eliteserie-spillerens absurde Instagram-konto: – Ikke så veldig gjennomtenkt

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38