To og en halv uke etter at Eliteserien startet opp går OBOS-ligaen i gang fredag. Da spilles den første av hele 13 runder på drøyt 8 uker.
– Det kribler godt nå. Det har vært fælt å sitte og se på Eliteserien og vente på å komme i gang, og så er det et tøft program som venter oss. Vi må være nøye med det vi gjør mellom kampene, og være best - der også, sier Thomas Lehne Olsen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Første oppgjør for Lillestrøm er bortekamp i nabo-oppgjøret mot Grorud, bare 14 km fra Åråsen.
– Vi møter et nyopprykka lag som ser bra ut. De slo KFUM i treningskamp. Det er sterkt, så det blir tøft fredag, men jeg håper og tror vi er godt forberedt, sier han.

– Flere lag med et bra toppnivå

29-åringen valgte å forlenge kontrakten sin med Lillestrøm etter nedrykket. Han er en av flere profiler klubben har klart å holde på, og et av navnene som bidrar til å gjøre dem til favoritter i årets OBOS-liga. Geir Bakke er klar på at målet er å gå opp, men tror ikke det blir lett.
– Mange lag ser godt organiserte ut, er solide og har et bra toppnivå. Ranheim og Tromsø. KFUM har et bra lag, Kongsvinger er solide. Jerv var også gode da vi møtte dem, så dette blir en bøtteballett, sier den erfarne treneren.
Lehne Olsen er enig.
– Vi må nok erkjenne at vi vil være favoritter i hver kamp, og så må vi tåle det presset. Jeg er spent på å se hvordan vi takler det. Vi har sett allerede i treningskampene at vi taper kamper i OBOS-ligaen om vi slipper oss ned noen få prosent, sier han.

Skal score mye mål

Spissen med åtte mål for LSK i Eliteserien i fjor må i tillegg tåle toppscorer-forventinger:
– Jeg har tenkt å score mye mål, jeg. Spiller du spiss på laget med favorittstempelet er det vel naturlig at du blir nevnt, smiler han.
OBOS-ligaen skal være fullført 7. desember. Da håper LSK de har hatt et rekord-kort opphold på nivå to, etter rekordlange 45 sesonger på nivå en fra 1975 til 2019.
Kampen mot Grorud ser du på Dplay fredag fra klokken 18:00. Sikre deg tilgang her!

Toppscoreren lever med favorittstempelet: – Vi må tåle det presset

Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39