• Lørdag klokken 15:00 gjester Odd Kristiansund stadion. Lad opp til kampen fra klokken 14:30 på discovery+. Sikre deg tilgang her!
SKIEN (Eurosport.no):
– Jeg vet at bildene sier en ting, så kjenner jeg noe helt annet. Ifølge prognosene skulle jeg ha vært ute i veldig, veldig lang tid, men det ser egentlig bra ut nå. Jeg stoler bare på at kroppen min skal reparere seg selv, som den løvekroppen den er.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Det sier Mushaga Bakenga når Discovery møter han like etter onsdagens trening i Skien. Odd trener i disse dager på Gjerpen kunstgressbane, ettersom det legges nytt kunstgress både på Skagerak Arena og den vante treningsbanen.
Bakenga deltok ikke på fellesøkta sammen med resten av spillerne, men trente for seg selv med ball i relativt høyt tempo.
Tilsynelatende var det lite som minnet om en skadet Bakenga på det solfylte kunstgresset.
– Jeg tar det dag for dag, og jeg gjør alt jeg kan for å bli frisk så fort som mulig. At det allerede går mye bedre enn det bildene har tilsatt at det skal gjøre, er en veldig god nyhet for min del, fortsetter den 28 år gamle trønderen.
Se intervjuet med Bakenga her. Saken fortsetter under videoen.

På vei tilbake: – Jeg stoler på at denne løvekroppen reparerer seg selv

Utelukker ikke Bakenga i tropp

Mushaga Bakenga åpnet sesongen med to scoringer mot Stabæk, men har i de tre neste (Sarpsborg 08, Lillestrøm og Bodø/Glimt) ikke maktet å finne veien til nettmaskene.
Lørdagens ettermiddagskamp mot Kristiansund på Nordmøre ser ut til å komme litt for tidlig for trønderen, mener han selv.
– Kommer KBK-kampen for tidlig?
– Usikker på hvor mye jeg vil risikere. Vi skal ta en prat litt senere om hva som skjer med den kampen, men de kan nok forvente å klare seg uten meg i den kampen, så skal jeg gjøre alt i min makt til å bli klar til kampene etter det, svarer han.
Odd-trener Jan Frode Nornes holder derimot døren på gløtt for Bakenga inn mot Kristiansund.
– Mush har hatt en veldig god framgang. Nå handler det egentlig om å bare bruke tiden inn mot helgens kamp, og se det an fra dag til dag. Han blir bedre og bedre, men avgjørelsen om han blir med i troppen eller ikke tar vi på fredag ettermiddag, sier Nornes til Discovery.
– Vi har flere som er på vei tilbake fra skade, så vi er nødt til tenke litt fornuftig og være litt smarte. Vi håper selvsat at flest mulig blir spilleklare inn mot lørdagen, legger han til.

– Deiligå være i midten igjen

Mot Bodø/Glimt fikk Bakenga endelig prøve seg som spiss, noe han tydelig har gitt uttrykk for at er der han ønsker å spille. Mush tok plass mellom Sander Svendsen og Conrad Wallem, noe trønderen syntes fungerte fint.
– Relasjonene mellom oss fungerte fint. Det var deilig å være i midten igjen og ha mulighet til å bidra derifra. Jeg følte ikke at jeg spilte meg bort fra en søknad om å spille der mer, så vi får se hva Nornes gjør, smiler Bakenga.
Ettersom dekket på Skagerak Arena ferdigstilles, har Odd blitt satt opp til å spille tre bortekamper på rad den neste uken. Først venter KBK, før skienslaget gjester Intility i midtuka og avslutter med Brann i Bergen den påfølgende søndagen.
Bakenga lar seg ikke skremme av at kampprogrammet, på papiret, ser tøft ut for Odd.
– Glimt var relativit tøft på papiret det også, men det gikk jo fint det, ler han, før han fortsetter:
– Flere av de som har vært skadet er på god vei tilbake, så jeg tror dette blir en fin uke for oss. Ser ikke på det som en utfordring, mer som en spennende periode å glede seg til.
Sett denne?

Berømmer kompisen etter storspill og landslagsdebut: – Han går jo på vannet

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31