Odd-Molde 1-4
– Vi klarte ikke helt å ta de før på slutten, for da ble de veldig sliten. Det var godt at vi hadde noen friske ben å sette innpå, sier en fornøyd Eikrem til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
– Vi har en veldig sterk stall og det viste seg i dag at det var veldig viktig.

– Kvalitetsforskjellen kommer til syne

Fire bytter i det 64. minutt av Erling Moe ble vinneroppskriften da Molde knuste Odds Europa-drøm.
Molde på sin side hadde allerede sikret sølvet, mens Jan Frode Nornes og hans menn før innbyrdes oppgjør kjempet om den svært viktige fjerde plassen og Europa-spill i 2021.
– Denne sluttspurten har vært spesiell. Vi går rett fra ti dagers karantene, og et par av gutta som spiller i dag har vært smittet med korona og nesten ikke trent, sier Odd-trener Nornes til Eurosport etter tapet.
– Jeg er veldig stolt av spillerene, og de gjør alt de kan. Kvalitetsforskjellen kommer til syne på slutten, og da vinner Molde fortjent.
Saken fortsetter under videoen. Se intervju med tomålsscorer Ohi Omoijuanfo her:

Innbytteren ble tomålsscorer: – Jeg spurte Leke pent, og sa jeg ville nå tosifret

– Lært litt av Steffen Iversen

Hjemmelaget tok derimot føringen etter kun ni minutter da Mushaga Bakenga sendte de hvitkledde i ledelsen.
Elba Rashani med et lekkert legg inn til Odds nummer ni, som gikk høyt til værs inne i Moldes boks og stanget enkelt ballen i mål via bakken.
– Jeg har lært litt av mentoren min, Steffen Iversen. Så fikk endelig brukt det for første gang på 10 år. Det var morsomt, sa Bakenga selv om den høytsvevende scoringen til Eurosport i pausen.

Ut med skade

Målscoreren måtte dessverre tråkke av banen kun minutter inn i siste halvdel, etter å ha pådratt seg det som så ut til å være en lårstrekk.
– Det er svært synd for Bakenga – som virkelig har vært årets overraskelse i Eliteserien, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson da trønderen gikk i garderoben igjen.
– Er det en lårstrekk så mister han nok de to siste kampene og kan ikke være med å kjempe om den viktige fjerde plassen.

Eikrem-magi

I det 64. minutt gjorde Erling Moe hele fire bytter – deriblant Moldes maestro Magnus Wolff Eikrem.
Midtbanespilleren trengte kun syv minutter før han med venstrelabben satte ballen lekkert i hjørnet bak Odds Sondre Rossbach.
Kun minutter senere chippet Eikrem inn til innbyttermakker, Ohi Omoijuanfo, som stanget Molde i ledelsen.
– For en sceneforandring. Se på Eikrem! Det er med millimeterpresisjon, sa Eurosports Joacim Jonsson etter 1-2-scoringen.

Innbytterene gjorde jobben

Mathis Bolly, som kom inn sammen med Ohi og Eikrem, skrev seg også opp på scoringlista for kvelden.
Angrepsspilleren klemte til med venstrefoten da det kun gjensto syv minutter av ordinær tid, og det sto dermed 1-3 på Skagerak.
Punktum for kampen satte Ohi da Leke James ble felt av Odd-keeperen, og dommer Ola Hobber Nilsen blåste straffe. Spissen var sikker fra straffemerket og kampen endte til slutt 1-4.

Slik stilte lagene:

Odd: Sondre Rossbach - Vladimir Rodic, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, John Kitolano - Markus Kaasa, Filip Jørgensen, Tobias Lauritsen - Mushaga Bakenga, Robin Simovic, Elba Rashani
Molde: Craninx - Henry Wingo, Stian Gregersen, Sheriff Sinyan, Birk Risa - Martin Ellingsen, Fredrik Aursnes - Mattias Moström, Tobias Christensen, Ola Brynhildsen - Leke James
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29