Bodø/Glimt sikret sesongens tiende strake seier: – En fullstendig maktdemonstrasjon

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 26/07/2020 klokken 21:55 GMT+2

Glimt sikret sesongens tiende (!) strake seier da fjorårets seriemestere ble flere hakk for små i Bodø. Med det skaffet de helgule seg en fem poengs luke på toppen av tabellen.

Jens Petter Hauge

Bodø/Glimt - Molde 3-1
Det ble som forventet en dramatisk toppkamp på Aspmyra stadion. Med et Molde-lag som tidlig utnyttet en sjelden feil fra Marius Lode og satt inn 1-0 etter ti minutters spilt, var dette stort sett en kamp som skulle dreie seg om årets mest høytflyvende lag.
Først satt Patrick Berg inn et lekkert frisparkmål fra drøye 25 meter, før både Kasper Junker og Jens Petter Hauge tegnet seg på scoringslisten for de helgule.

Tangerte rekord

– En fullstendig maktdemonstrasjon av oss i dag. Vi dominerer kampen, og dette var en fullt fortjent seier, sa Kasper Junker etter kampen.
Se hva målscorer Junker sa til Eurosports utsendte etter kampen. Saken fortsetter under videoen.

– Vi dominerer kampen i dag. En fornøyelse å spille på dette laget

Også kaptein Patrick Berg var strålende fornøyd etter Glimts tiende strake seier i Eliteserien.
– Vi er ikke på topp, men vi får til noen giftige kontringer og hadde god kontroll på Molde gjennom store deler av kampen. Det har vært mye snakk om denne kampen, så det var deilig å sikre denne seieren, sa Glimts første målscorer Berg til Eurosport.
De helgule fra Bodø er nå det eneste laget, sammen med Fredrikstad, som har vunnet de første ti kampene i Eliteserien. Fredrikstads rekke kom i 1951, i det som het hovedserien.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt - Molde 3-1

– Praktfullt

De to siste scoringene kom med seks minutters mellomrom i den andre omgangen, der det var lynvingen Hauge som satt den berømte spikeren i kista drøye 20 minutter før slutt. Det oste en voldom eufori blant de 200 fremmøtte på Aspmyra stadion, og selv Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre var imponert over scoringen til Belgia-klare Hauge.
– Det der er rett og slett praktfullt, sa Myhre da reprisen rullet over skjermen like etter 3-1-scoringen.
Til tross for noen få Molde-muligheter i den andre omgangen, var det stort sett Glimt som produserte de største sjansene i kampen.
Det ble ingen flere scoringer i toppkampen i Bodø, og 3-1 over Molde gir Glimt en solid luke på toppen av tabellen – med fem poeng ned til moldenserne på andreplass.

Slik stilte lagene

Bodø/Glimt (4-3-3): Smits - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Hauge
Molde (4-2-3-1): Linde - Haugen, Bjørnbak, Sjølstad, Wingo - Hussain, Aursnes - Knudtzon, Eikrem, Hestad - Ohi