I seieren over Mjøndalen ble Kjetil Haug kastet til ulvene når Kristoffer Klaesson klønet det til å ble utvist etter 35 minutter. 22-åringen grep sjansen, holdt nullen og høstet mye skryt etter kampen. Hauge er klar på at han har større ambisjoner enn å varme benken for sin to år yngre konkurrent.
– Det er en luksussituasjon for klubben å ha to unge, gode keepere som begge har ambisjoner. Det er en sunn konkurranse, vi er med på å pushe hverandre. Så er det opp til Dag-Eilev om hvem som strekker det lengste strået, forteller Haug til Eurosport.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Så du har ikke noen ambisjoner om å være andrekeeper bak Kristoffer Klaesson?
– Nei, det har jeg absolutt ikke. Jeg kommer aldri til en klubb med ambisjon om å være andre keeper. Det er feil innstilling. Jeg har lyst til å spille så mye som mulig og så får du gjøre det fortjent til det. Til slutt er det opp til treneren om hvem som spiller, sier Haug til Eurosport.
Se hele intervjuet med Haug her: (Saken fortsetter under videoen)

VIF-helten om keeper-konkurransen: – En luksussituasjon for klubben

– Ikke råd til å sitte på benken for lenge

Keeperplassen ser veldig bra ut for Vålerenga for tiden. Det er tre solid alternativer på blokka med Kristoffer Klaesson, Kjetil Haug og rutinerte Adam Larsen Kwarasay, men Dag-Eilev Fagermo er klar på at den situasjonen klarer de ikke å opprettholde lenge.
– Det er ikke noe fare at vi har to unge, gode keepere, det er bare pluss. Om den ene mener den andre står i veien over tid, om det er Kjetil eller Kristoffer, at man spiller et annet sted på et høyt nivå. For den ene har ikke råd til å sitte på benken lenge for den andre. Men denne sesongen her blir det sånn, så får vi se på det etter hvert, innrømmer Fagermo til Eurosport før han fortsetter:
– Vi er veldig glad for at vi har to talentfulle keepere og så får vi bygge opp de til å bli veldig gode. De skal få erfaring og det får de nå, sier Fagermo.
Med Klaesson suspensjon og en Larsen Kwarasay som sliter med ryggen, ser det ut til at Haug får sin første start for Vålerenga mot Haugesund på onsdag. Men Fagermo er klar på at det ikke blir en vane med det første for 22-åringen.
– Det er gøy nå at Kjetil gjør det han gjør, så får vi se på prestasjonene fremover. Jeg er tydelig på at Klaesson er første valget, sier Fagermo.
Før han legger til:
– Vi skal bygge opp Vålerenga med en del lokale og yngre spillere. Da er disse to et godt eksempel på det.

– Må vinne mer på hjemmebane

Sesongstarten har vært oppløftende for Vålerenga. Etter syv runder står Oslo-klubben med 12 poeng, noe som holder til en 4.plass på tabellen. Men på hjemmebane har det kun blitt én seier, det mener Fagermo at Vålerenga må gjøre noe med. Det får de muligheten til allerede på onsdag mot Haugesund.
– Det blir en tøff kamp. Haugesund trenger poeng og er normalt vanskelige å spille mot. Vi bare vunnet mot Viking på hjemmebane, vi trenger flere seire her. Vi har rota oss inn i to røde kort her hjemme, nå håper vi at vi får se ett Vålerenga som underholder med elleve mann og spiller god fotball, sier Fagermo.
Haug er klar for å fortsette den gode formen han viste borte mot Mjøndalen.
– Jeg vil bidra på best mulig måte, så om gutta gjør det de gjorde mot Mjøndalen og jeg gjør jobben min tror jeg det blir en god kamp, sier Haug.
– Haugesund har kun scoret seks mål i år, er det en stor mulighet for at du holder nullen?
– Å holde nullen er alltid postivt for en keeper. Da har du hvert fall gjort jobben, men det viktigste er alltid at vi får en god prestasjon og forhåpentligvis tre poeng. Om jeg får like mye å gjøre i den kampen får vi bare se, men tar vi en seier er jeg fornøyd uansett, avslutter Haug.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53