BODØ (Eurosport.no):
På en drøy uke har Frode Thomassen opplevd det meste en daglig leder i en relativt liten klubb fra det høye nord i fotballens utkant kan oppleve.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
EN DAG SIDEN
Småbarnspappaen, som har erfaring fra blant annet Kulturdepartementet og Nord Universitet, samt sittet i styret i klubben, kom inn som daglig leder da laget lå i OBOS-ligaen for tre og et halvt år siden.

Nedringt av agenter

Mer hektisk uke enn den han har hatt siden turen til Milano, har han neppe hatt i sitt virke på Aspmyra. Etter at interessen for Jens Petter Hauge eksploderte med hans forestilling på San Siro for en uke siden, har det vært enormt med trøkk på telefonen hans.
– Det artige i denne verden er at du har masse agenter som ringer inn og gjerne vil formidle dette salget ut. Men det er når klubber kommer på banen at det blir realiteter. Det har vært mye snakk om spillerne våre og salg i hele år, men mest av alt er det agenter som ringer og som vil ha en bit av den kaka, forteller han.
Da Eurosport sist besøkte Aspmyra i forbindelse med Hauges landslagsuttak, gikk Thomassen fram og tilbake langs sidelinja og på tribunen i stadig nye telefonsamtaler. Den daglige lederen bedyrer at det meste handlet om å få ordnet en best mulig avtale for både klubb og spiller, men at Glimt satt med stadig bedre kort på hånda.
– Ja, det kan godt hende (at prisen har økt dag for dag, red.anm). Vi har hatt en utrolig god sesong og fikk også vist på San Siro at vi holder et høyt nivå både som individ og kollektiv. Da er det litt større klubber som ser disse spillerne våre som interessante, og da øker selvfølgelig både oppmerksomhet og prisen på dem. Men det er klart at Jens Petter var så god der nede at både Milan og andre italienske klubber syntes han var spennende, forteller Thomassen.
Saken fortsetter under videoen.

Her er hele historien om Jens Petter Hauge

God dialog

Forhandlingene med AC Milan og Hauges agent Atta Aneke skred fram, samtidig som sistnevnte og spilleren selv tidvis var veldig åpne på hva som var i ferd med å skje: at Hauge ville forlate Nord-Norge allerede i dette overgangsvinduet, ikke vente til sesongen var over, slik planen egentlig ble etter at Cercle Brügge-avtalen ble skrinlagt i sommer.
– Vi har god dialog med Atta og vi har god dialog med JP. Det har vi egentlig med alle spillerne våre. Jeg forstår alt som Jens Petter sier, og jeg synes det er fint at han har vært åpen om det. Det har alltid vært ideen at han skal gå når han føler det er rett. Det var det vi landa på etter runden med Cercle Brügge.
– Så dette blir bra for ham og det blir bra for Glimt. Det blir en fin reise, det er vi trygge på, sier Thomassen.
I italienske medier har det vært omtalt at Milan har speidet på Hauge i lang tid, og ifølge journalist Anto Vitiello hos MilanNews, skal storklubben ha speidet på unggutten «i flere år».

Ville forhandle umiddelbart

I artikkelen fra SempreMilan står det også at Milan-direktør Paolo Maldini resolutt skal ha spasert inn i Glimt-garderoben etter kampen og umiddelbart ha villet starte forhandlinger om en overgang for Hauge. Det fikk i så fall spilleren aldri med seg.
– Jeg har ikke fått med meg om han var i garderoben, og han henvendte seg ikke til meg, men jeg var ganske lenge i «mixed zone» så det kan hende han var innom, skriver Hauge i en SMS til Eurosport torsdag.
Til Avisa Nordland bekrefter han dog at Milan tok kontakt med agent Aneke allerede underveis i kampen som endte 3-2 til vertene, så det kan være snakk om en aldri så lite tilfelle av «lost in translation» her.
– Vi visste at de likte det de hadde sett etter å ha tittet på kamper med Glimt fra denne sesongen. Den første kontakten med agenten min ble tatt allerede på tribunen underveis i kampen forrige torsdag, røper Hauge.

Ingen gåselever på San Siro

For Thomassen var det i alle fall ingen direkte forhandlinger med Milan-ledelsen på San Siro, snarere tvert i mot – det rådet mer kaos enn ro til å diskutere slikt, mener han.
– Jeg kan fortelle mange historier derfra, og det var ikke noe gåselever da vi var der altså, sier han og ler.
– Det er nesten litt forunderlig, vi har jo stått på huet og ræva her for å skape et perfekt arrangement til europacupkampene, og så kommer du ned til en storklubb og så er det nesten motsatt.
– Det var nærmest flest mulig snubletråder, ingen gåselever, ingen akkreditering – det var ingenting. Det forundra oss litt, sier han med fortsatt latter i stemmen.
De lettere uoversiktlige tilstandene førte faktisk til at Thomassen & kompani knapt fikk hilst på noen i Milan i det hele tatt. En annen ansatt i klubben fikk imidlertid sørget for at den tradisjonsrike gaveoverrekkelsen ble ivaretatt.
På menyen stod det tørrfisk, salt fra Saltstraumen, en Glimt-drakt, samt en bok med bilder av Bodø og omegn. Tilbake fikk de et tinnfat og en vimpel.
Saken fortsetter under videoen.

Milan-Hauge, krenka VIF-fans og Børven-exit

Dinamo Zagreb-bud

Hva gjelder overgangssum, er det blitt rapport om en avtale med verdi på godt og vel 55 millioner kroner for Hauge. Det er i så fall minst 40 millioner kroner mer enn Glimt ble enige med Cercle Brügge om på forsommeren.
Det sier en hel del om hva slags sesong driblekongen på venstrekanten har hatt, men Thomassen vil ikke kommentere overgangssummer.
– Vi vet hva slags verdi vi sitter på, så vi har hatt noen ideer om hva vi mener han er verdt, ja. Men vi satte aldri en prislapp, ikke som jeg vil lufte i media, nei.
At Dinamo Zagreb fikk avvist et bud på drøyt 30 millioner kroner, er opplysninger Eurosport sitter på, uten at den daglige lederen vil la seg lokke utpå.
– Hva vil du si om et slikt bud og en sum på tre millioner euro, ble det for lavt?
– Det er vel tre millioner euro, er det ikke det? Jeg kommenterer ikke konkrete bud, men det har vært flere bud på Jens Petter i perioden som har vært. Sum handler også om hva slags type klubb og dens evne til å betale. Det har hele tida vært en avstemning. Vi skulle selge til hvilken som helst klubb for så høy pris som mulig, men det må være riktig for alle parter, det har vi kommunisert hele tida.

Solgt for nær 100 millioner kroner

Thomassen har vært involvert i klubben i en årrekke, også i form av styrearbeid da klubben virkelig var på kanten av stupet for et tiår siden. Økonomien var særdeles skral, men bare det siste drøye året har den bedret seg betraktelig.
Med salg av Amor Layouni for knappe 15 millioner kroner og Håkon Evjen for om lag 25 millioner, er Bodø/Glimt på et helt annet sted enn for relativt kort tid siden. Derfor lever gultrøyene greit med at danske Philip Zinckernagel etter alle solemerker forlater Bodø vederlagsfritt etter sesongen, når kontrakten utløper.
De har heller ikke hatt hastverk eller følt et press på å selge ettertraktede Patrick Berg i nær framtid, man er heller opptatt av å bygge klubben videre. Å forlenge med kontinuitetsbæreren og kaptein Ulrik Saltnes har i så måte vært et viktig signal.
– Vi håper at spillerne her ønsker å utvikle Bodø/Glimt ytterligere, det er kanskje den aller viktigste jobben vi gjør overfor de spillerne som er her – at vi ønsker å være gode også neste år. Vi har tatt steget fra en klubb som bare for to år siden var der at da budene kom, så måtte vi akseptere det fordi økonomien var sånn, til en klubb med en veldig solid plattform å bygge ut fra. Det er en veldig god plass å være på, understreker Thomassen.
Saken fortsetter under videoen.

Se hele det intense Ståle-intervjuet: – Hjernedøde, idiotiske og håpløse krav

Vil ha slutt på mangedobling av pris

Samtidig som Glimt nå har håvet inn gode salg på både Layouni, Evjen og Hauge, ønsker han at overganger på flere titalls millioner kroner skal bli mer normen enn unntaket ut fra Eliteserien.
– I Norge har vi alle sammen et ansvar for at vi er med på å løfte prisnivået på norske spillere ut i Europa. Men det er klart, den norske ligaen er ikke veldig høyt ranka der ute, så du får høyere priser på spillere ut fra Belgia, Nederland, Frankrike og England enn norsk Eliteserie. Men nå er det mange norske som leverer på høyt nivå, og hvis norske klubber leverer inn i Europa og landslaget skulle klare å kvalifisere seg videre, så begynner du å nå et nivå hvor også prisen på norske spillere vi øke.
At spillere som Sander Berge, Chidera Ejuke og Krépin Diatta øker verdien sin med mange hundre prosent på korte opphold i Belgia og Nederland etter exit fra Eliteserien, mener han det må bli en slutt på.
– Ja, og vi er ikke helt der ennå, men hvis norsk fotball tar steg hvert eneste år nå – og klarer å levere ute i Europa – så kommer vi kanskje dit. Men akkurat nå er vi jo ikke der prisene er de samme for en norsk spiller rett ut som i større europeiske klubber. Det er et arbeid og en prosess som pågår over tid, men vi har alle et ansvar for å verdsette spillerne våre på et fornuftig nivå, oppfordrer Thomassen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08