SKIEN (Eurosport.no)
– Jeg er egentlig ganske revansjesugen på lagets vegne. Jeg syns ikke det skal være sånn at et lag kommer hit og pisse sånn på oss som de gjorde her.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Det sier Mushaga Bakenga til Eurosport før avreise nordover til den største utfordringen du får i norsk fotball i 2020: Bortekamp på Aspmyra mot godstoget som tilsynelatende aldri stopper, nemlig Bodø/Glimt. Han har selvsagt 0-4-ydmykelsen fra tidligere i sommer i bakhodet, den opplevelsen var vond for alle som er glade i Skienslaget.

Lei av Glimt-hyllest

Men på trening torsdag denne uka er stemningen upåklagelig hos Eliteseriens andre formlag. 8-0-2 er fasit på de siste ti kampene for Jan Frode Nornes sine gutter, og laget har heng på Molde på annenplass. Likefullt er det Bodø/Glimt som er medienes største kjæledegger og som preger overskriftene uke inn, uke ut.
Det har Bakenga sett seg lei på.
– Greit, de er et godt lag osv, men nå må vi roe oss ned med hyllinga og få dem ned på jorda igjen. Det er fortjent, for all del, men jeg begynner å bli lei av at hver gang jeg går inn (på nettet) så er det Glimt, Glimt, Glimt! De skal ha kred, selvfølgelig, men det er på tide at noen legger kjepper i hjulene, fyrer han løs.
At Glimt lagde fullstendig hakkemat av Odd i 0-4-slakten på Skagerak 1. juli er ikke glemt hos Espen Ruud heller. Høyrebacken ble feilaktig utvist etter et knapt kvarter, deretter var det kun ett lag på banen den sommerkvelden.
– Det er selvfølgelig en revansjlyst. Vi ble helt kjørt her hjemme, vi hadde ikke kontroll på dem i det hele tatt. Det ble selvsagt ekstra vanskelig av utvisningen, da syns jeg synd på gutta utpå her, sier Ruud på Skageraks krøller etter endt trening.

Må nesten trylle mot Glimt

Også treneren minnes hjemmetapet med gru.
– Da fikk vi straffe i mot og rødt kort, da blir det vanskelig mot Glimt. Da må du nesten trylle, så gode er dem altså. Det er den beste fotballen som spilles i Norge, men noen må slå dem og skal de tape en kamp syns jeg jaggu det kan være mot oss, sier Jan Frode Nornes til Eurosport.
Før han følger opp med mer skryt til Kjetil Knutsens mannskap:
– De er gode i etablert, men også på kontra vet du, de er j..... gode i alt! Så når vi reiser oppover nå tenker jeg at vi møter det desidert beste laget i Norge. Men det handler om å være oss selv. Skal du lykkes mot Bodø/Glimt må du ta vare på ballen når du får den, å etablere eget spill og spille av gjenvinningspresset som de er så gode på. Hvis vi ikke klarer det, blir det tungt, mener Nornes.

Ser muligheter på Aspmyra

Likefullt har assistenten, som har gjort braksuksess i sitt første år som hovedtrener i Skiensklubben, sett på en oppskrift som kan gi tre poeng på Aspmyra.
Den fikk han og laget en forsmak på da de gjestet Aker stadion for knappe tre uker siden. Da våget Odd å i perioder stå høyt og ta spillet til Moldes banehalvdel, og det var marginer fra at de fikk med seg både ett og tre poeng med hjem.
– Vi kommer til å presse høyt vi, når vi får muligheten til det. Så kommer vi sikkert også til å bli spilt lave. Men jeg syns vi var gode borte mot Molde, det var en strålende bortematch, og vi må klare å ligge på det nivået – kanskje enda bedre – får å få med oss noe hjem fra Bodø. Da må vi levere opp mot en optimal match. Vi må slippe ned skuldra og tørre å spille dem lave også, og det tror jeg vi kommer til å klare i perioder, mener treneren.
Også formspiller Ruud har trua på at Odd kan gå offensivt til verks på Aker stadion, selv om presspillet til Glimt er noe ganske annet enn det Molde maktet i den kampen.
– Ja, absolutt, vi har lyst til å ta tak i kampen der oppe også, selv om de har vært vanvittig gode, det blir en tøff oppgave for oss og nå får vi sett hvor gode vi er og om vi klarer å komme oss forbi det første presset fra Glimt etter at de mister ballen, det blir spennende, sier han.
Siste, avgjørende ingrediens i seiersoppskriften i Bodø vil være at man fortsetter der effektiviteten slapp mot Mjøndalen i 6-1-seieren for to uker siden.
– Vi må ta vare på de målsjansene vi får, du får ikke ti av dem mot Glimt. Får du to-tre-fire så må du sette dem, for det ser ikke ut som de har tenkt til å slutte å score mål, de kjører bare på og det er imponerende. Mush scora to nå da, det var gledelig, men flere må melde seg på. Josh (Kitolano), Markus Kaasa, Elba (Rashani) er på gang, men han må også levere mer målpoeng. Trioen til Glimt på topp har 33 mål, det er flere enn vi har scoret totalt. Så der ligger dem et lite knepp foran oss, bemerker Nornes.

Vil vinne for Tromsø-hjertet sitt

Motivasjonen til å score mer akkurat i kampen mog Glimt skal ingen ta Bakenga på. Trønderen har spilt på Aspmyra kun én gang tidligere, for Tromsø på 16. mai i 2018. Det endte med 1-0-seier.
– Jeg vant på Aspmyra med TIL, så jeg har gode minner derfra. Også et sånn at det lille jeg har igjen av Tromsø-hjerte vil slå Bodø/Glimt. Hvis du leter inni her, sier han og slår seg på brystkassa, så er det Tromsø der inne, og det liker ikke Bodø – så jeg vil gjerne vinne også på grunn av det. Vi skal opp dit og senke skuldrene egentlig, det vi gjorde sist var heva skuldrene, det går ikke, sier Bakenga.
Men ett sted går grensa for hvor langt han vil strekke ordkrigen før bataljen i helga.
– Er det mulig å ta dem igjen hvis dere vinner på søndag?
– Nei, det tenker jeg ikke på, nei. Du vet jeg er for rutinert til å bli med på den. Jeg tenker vi skal ta én kamp av gangen og først skal vi slå Glimt, avslutter Bakenga med et glis.
Fått med deg denne?

Flamurs blytunge halvår, løsningen på handskaoset og Løkbergs SoMe-rant

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37