– Jeg hadde akkurat kommet tilbake fra en hyttetur med kompiser den søndagen, så da var det bare å hive seg rundt. Det var ikke noe tvil.
Det sier Viking-spiss Veton Berisha til Eurosport.no, kun noen få dager etter at han vendte tilbake til hjembyen Stavanger etter en helt spesiell reise til Wien.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist, da Viking snudde på overtid
2 TIMER SIDEN
Etter å først ha blitt kalt opp på det såkalte nødlandslaget søndag ettermiddag, reiste Berisha til Gardermoen mandag og videre til den østerikske hovedstaden tirsdag formiddag.
– Det var utrolig kjekt å få muligheten på landslaget igjen. Det begynner å bli en stund siden sist jeg var i en tropp, så det var veldig gøy, forteller Viking-spilleren videre.

Betydde mye

Med Veton Berisha og Groningen-spiss Jørgen Strand Larsen på topp for Norge, gikk «nødlandslaget» i strupen på sjokkerte østerrikere. Etter en times spilt satt APOEL-spiller Ghayas Zahid inn Norges ledermål etter en strålende målgivende av Berisha.
Leif Gunnar Smeruds mannskap fortsatte å presse på for å få den viktige 2-0-scoringen – som hadde sendt Norge over Østerrike i pulja og videre opp i A-sluttspillet i Nations League, men det etterlengtede målet kom aldri. Isteden utliknet hjemmelaget på overtid ved Adrian Gribic og sikret gruppeseieren.
Etter kampen var det flere stolte norske spillere som møtte pressen.
– Vi måtte bare satse alt de siste minuttene og kjøre på. Det at vi klarte å prestere på den måten vi gjorde, var utrolig kjekt. Man kunne tydelig se hvor mye dette betydde for spillerne ute på banen og hvor lyst vi hadde til å vise oss fram, forteller Berisha til Eurosport.no.
Viking-spissen legger heller ikke skjul på at det kom noen reaksjoner fra folk hjemme i Stavanger også.
– De synes det var utrolig gøy å se meg i en landskamp igjen, sier en humørfylt Veton Berisha på telefon fra Rogaland.

– Jeg burde være med i landslagsdiskusjonen

Og kanskje kan tilhengerne i Rogland få mer å juble for i framtiden. Etter Nations League-kampen i Wien mener nemlig Veton Berisha at han burde være med i den framtidige landslagsdiskusjon.
– Jeg har ikke fått sjansen på landslaget de siste årene, men etter den landskampen mot Østerrike, så synes jeg at jeg burde være med i diskusjonen framover, sier en fremoverlent Berisha, før han fortsetter:
– De spissene som spiller der oppe for Norge – Haaland, King og Sørloth – gjør en helt utrolig jobb. Samtidig synes jeg at jeg har kvaliteter til å bidra til et norsk landslag, jeg også.
Men det var ikke gitt at Veton Berisha skulle spille for det norske landslaget. Mens broren Valon Berisha valgte å spille for Kosovo i 2016, etter at landet ble medlem av FIFA, valgte Veton å se på mulighetene til å spille med det norske flagget på brystet.
Før kampen mot Østerrike denne uken, var 4. september 2016 sist gang den nåværende Viking-spilleren spilte for det norske A-landslaget. Samtidig har bror Valon 18 kamper for Kosovo under beltet – sist i 1-0-seieren over Moldova i Nations League.
– Har du noen gang angret på at du ikke valgte å spille for Kosovo?
– Jeg vil ikke si at jeg har angret. Når jeg først har tatt det valget, så må jeg stå for det. Det er bare gledelig at han gjør det bra på landslaget og får spille så mye som han får. Jeg har jevnlig kontakt med han, svarer lillebror Veton.

Viking var positive

Veton Berisha var eneste spiller fra Eliteserien som ble tatt ut i Leif Gunnar Smeruds «nødlandslagstropp». Grunnen til at Berisha fikk klarsignal, var at Viking-spillerne ble smittet av koronaviruset tidligere denne høsten og trengte derfor ikke å gå i karantene da han returnerte til Norge.
Helsedirektoratet har nemlig satt et halvt års karantenefritak på folk som har vært smittet av koronaviruset.
– Jeg slipper karantene nå, men jeg var naturligvis nødt til å følge alle regeler og retningslinjer underveis. Jeg testet meg da jeg dro, så alt var trygt, sier Berisha til Eurosport.no.
– Hva mente Viking om at du skulle reise?
– Den første telefonen jeg fikk var fra Bjarne (Berntsen journ.anm) som gratulerte meg, og jeg har bare fått gode tilbakemeldinger fra klubben. Hvis de hadde sagt nei, så hadde jeg måttet forholde meg til det. Sånn er det bare, svarer 26-åringen.
Berisha har, så godt det har latt seg gjøre, ristet av seg landslagperioden.
Nå er Sarpsborg 08 på bortebane neste i kalenderen for den 26 år gamle angrepsspilleren.
– Vi har gode muligheter til å slå Sarpsborg 08. Både jeg og resten av gruppa går inn i kampen med selvtillit etter 3-0-seieren over Rosenborg sist, så vi har en god følelse inn mot kamp, forteller en optimisitisk Viking-spiss.
– Hvordan er formen?
– Den er helt okei. Greit at det har vært noen dager mellom kampene mot Østerrike og Sarpsborg 08, men jeg er klar til kamp, avslutter landslagsspissen.
Sett denne?

Cifuentes-exit, Moldes hodebry og Kåre Ingebrigtsen til Lerkendal

Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07