Populære sporter
All sport
Vis alt

Forsvarsproblemene som har gitt Nornes hodebry: – Det blir tre nye bak der

Publisert 25/10/2020 klokken 15:49 GMT+1

Det har ikke vært enkelt for Odd-treneren å stable et forsvar til kampen mot Aalesund, etter mange endringer, skader og suspensjoner.

Jan Frode Nornes

Foto: Scanpix

  • Se Aalesund - Odd på Dplay og Eurosport Pluss 2 kl. 18.00. Sikre deg tilgang her!
SKIEN/OSLO (Eurosport.no):
Den klare og vanlige forsvarsfireren er ikke tilgjengelig for Jan Frode Nornes når han skal komponere et forsvar til kveldens kamp.
Derfor kan det bli mange nye fjes i Odd-drakt når fløyta går.
– Odin Bjørtuft er vel eneste i fireren som har spilt for oss i år. Det blir tre nye bak der, men det lever vi fint med, sier Nornes til eurosport.no.

Tre uker siden forrige kamp

For den fireren som har vært relativt satt tidligere, er nesten borte, hele gjengen. Espen Ruud må stå over med karantene, mens Steffen Hagen er ute med en kneskade. I tillegg har Birk Risa forsvunnet til Molde.
– Jeg har hatt planen klar, men jeg har brukt de to siste ukene på å komponere en firer som er best mulig rustet til å slå Aalesund, og det tror jeg at jeg kommer til å klare, forteller Odd-sjefen.
Nå er det lenge siden de sist spilte kamp, etter en lang landslagspause og en flyttet kamp mot Viking som følge av koronasmitte.
Den lange tiden mener han kan ha kommet godt med når han skal drille en ny gjeng.
– Vi har fått en ekstra uke å jobbe på, og vi har øvd mye på samhandling og helhet. Det har vært viktig, i og med at vi har en del nye fjes i laget nå, sier Nornes.

Mye erfaring inn portene

Med alle forfallene har det også kommet spillere inn portene på Skagerak Arena.
I midtforsvaret har Marcus Pettersen ankommet. Dansken omtales av robust, duellsterk og en mann med mye erfaring, av treneren selv.
Etter at Kasper Lunding dro tilbake til AGF, og så videre til Heracles etter låneavtalen, har Vladimir Rodic kommet inn. En energisk, erfaren spiller som kan spille kant og back ifølge Nornes.
Se intervju med Rodic her: (Saken fortsetter etter videoen)
picture

Mener intensiteten er mye høyere i Norge – følger lite med på fotball

I tillegg har John Kitolano kommet på lån etter å ha tilbragt første del av sesongen i Molde, og skal være en direkte erstatter for Risa på venstrebacken.
– De har gitt oss ny energi og mer slagkraft inn mot en tøff sesongavslutning, sier Odd-treneren.

Tett serieinnspurt

På andre banehalvdel møter de Aaalesund, som ser fortapt ut på bunnen av tabellen. Det har kun blitt én seier denne sesongen på Sunnmøringene, men Nornes tar ikke lett på oppgaven av den grunn. Odd er nemlig fortsatt med i medaljekampen, til tross for at de er på 6. plass i øyeblikket.
– Det er himla tett bak Bodø/Glimt. Det er fem-seks lag som er med og kjemper, og det er morsomt for norsk fotball for det gjør noe med interessen. Vi håper selvfølgelig at vi skal kunne være med helt inn. Det kommer til å bli knalltøft, men det kommer til å bli moro. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å ta medalje, sier Nornes.
I øyeblikket er det fem poeng fra Odd og opp til Molde på andreplass, mens det er fire opp til medaljene som kan sikre spill i Europa neste sesong.
Se hele intervjuet med Jan Frode Nornes her:
picture

Vareopptelling i bakre rekker: – Har brukt to uker på å komponere en firer

Sett denne?
picture

Norge-trio med Odd-fortid: – Sier litt om at det jobbes godt her

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame