BODØ (Eurosport.no):
Da dansken ble byttet inn mot Bodø/Glimt forrige helg, hadde han ikke spilt fotball siden 30. august. Det ble riktignok 0-2-tap, men for Brochmann var det godt å være tilbake.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det har vært tungt å komme i gang igjen, men det er sinnssykt deilig å være tilbake. Jeg har aldri gått så lenge uten å være aktiv, så det var litt spesielt å kjenne det på kroppen og se hvor mye det betyr, sier Mjøndalen-spilleren til Eurosport.no.
Han føler touchen er slik den skal være.
– Men jeg har litt å gå på med tanke på pusten, sier han og smiler.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Junker-dobbel senket Mjøndalen

Fryktet for karrieren

Allerede i starten av sesongen merket Brochmann at noe ikke stemte. Umiddelbart tenkte han at det var på grunn av den spesielle oppkjøringen, men etter hvert fikk han en mistanke om at det var noe mer alvorlig.
Dansken ble sendt til sykehus for å ta undersøkelser. En hjertespesialist var bekymret for svarene på prøvene. Legen fryktet at det kunne være en betennelse i hjertet. Heldigvis viste MR-bildene at det ikke var noe galt.
– Når man får beskjeden først, tenker man det verste. Man blir redd for at man kan bli tvunget til å legge opp, men det var bare negative tanker. Legene sa jo at det mest sannsynlig ikke var noe, men man frykter alltid det verste. Så blir det bare positivt når man får svarene, sier Brochmann.

Mistet ikke troen

Dansken sier at det var rart å tenke at det plutselig kunne være slutt. Samtidig påpeker han at selv om han sa det til seg selv, klarte han ikke helt å tro på det.
– Det var ikke sånn at jeg var virkelig deprimert. Innerst inne har jeg trodd at jeg skulle komme i gang igjen, men spørsmålet var når. Jeg måtte bare vente, sier Brochmann.
Søndag fikk han litt over ti minutter på banen mot serielederne.
– Jeg må bare fortsette og trene. Det blir nok noen innhopp i første omgang, så håper jeg å være klar til å starte om ikke altfor lenge, sier dansken.
Saken fortsetter under videoen.

Matchvinner Junker med tirade etter kampen: – Det er helt vanvittig

Tror Mjøndalen overlever

For et Mjøndalen-lag som kjemper for tilværelsen, kan 31-åringen bli en viktig mann. Per nå ligger klubben an til direkte nedrykk, med to poeng opp til Start på kvalikplassen.
Forrige sesong hadde han elleve målpoeng for Mjøndalen. Ett av målene kom i den viktige 3-1-seieren mot Ranheim i nest siste serierunde.
– Jeg tror vi klarer den kvalikplassen i hvert fall. Jeg synes vi har sett ok ut. Mot Bodø/Glimy slipper vi inn noen utrolige billige mål og scorer ikke på våre sjanser. Det er mye som kan forbedres, men vi har kvaliteten og laget til å ta de poengene som trengs, avslutter dansken.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43