• Se Brann – Rosenborg på Dplay og Eurosport Norge søndag 20.30. Få tilgang her!
Så var det over. Etter et drøyt år i sjefsstolen var det ingen vei tilbake. Resultatene har sviktet og spillet på banen har vist lite fremgang i løpet av perioden. Det er ingen tvil om at Eirik Horneland har vist seg å være den riktige lederen på Lerkendal, han har stått fjellstøtt hele veien. Problemet er at han ikke har vært den riktige treneren. Hornelands filosofi og den måten RBK ønsker å spille på, har kræsjet fra første dag.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Det å trene RBK har vist seg å være en kunst, og det er mange aspekter man skal takle. Det er få trenere i Norge som har ballasten til å ta en slik jobb. Trenere som Kjetil Rekdal (fire titler) og Tor Ole Skullerud (to titler) og vet hva som kreves for å lykkes med en stor klubb, men på min liste har jeg valgt tre andre kandidater som jeg mener passer utmerket i RBK og som kan utvikle klubben både på og utenfor banen.

1. Flemming Pedersen (FC Nordsjælland)
Flemming trener FC Nordsjælland i dag og for meg peker seg 57-åringen seg ut som et opplagt valg i trenerjakten for Trønderne. Han spiller riktignok mye 3-4-3 med sitt klubblag, men de offensive prinsippene kan enkelt overføres til RBKs angrepsspill. Med Flemming får man ikke bare en fotballtrener, men en person som kan systematisere og strukturere hele klubben, noe RBK er i kraftig behov av. Per i dag virker trønderne som en klubb helt uten styring. Pedersen har erfaring fra tysk fotball og har i tillegg jobbet som teknisk direktør i Danmark.

2. Jens Gustafsson (IFK Norrköping)
Gustafsson leder Allsvenskan med full pott etter tre serierunder med sitt IFK Norrköping. Han spiller 4-3-3 og kan formasjonen, og enn om Norrköping spiller en litt annerledes 4-3-3 med smale vinger, har Gustafsson vist seg som en trener som behersker den type angrepsspill som RBK også ønsker. I Gustafsson får trønderne mye mer enn en trener. Han fungerer nesten som en sportssjef, og har enorm oversikt over spillermarkedet. Et kompliment som RBK trenger til sin lederstab. Han er i tillegg en utmerket leder. Han har tidligere vært sterkt linket til Malmø FF og mange mener at dette er en mann som kommer til å prege den svenske trenerkåren de neste tiårene.

3. Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt)
Det er umulig å komme utenom bergenseren. Han har utrettet mirakel med Glimt og spiller akkurat den fotballen som RBK ønsker. En trener som i tillegg er meget dyktig til å utvikle spillere. Et lite poeng er også at legenden Nils Arne Eggen har gitt sin velsignelse og det skal absolutt ikke undervurderes. Eggens ord er lov på Lerkendal. Problemet her er at han aldri vil overgi Glimt på nåværende tidspunkt og da må RBK finne en trener som kan ta over RBK midlertidig. I vente på Knutsen, kontroversielt, men en mann som kan skape resultater på kort sikt, er Kjetil Rekdal. Han vil garantert løfte trønderne denne sesongen.

RBK-ekspertens brutale dom – mener Hornelands plan er «umulig» å gjennomføre

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53