Det ble en real opptur for Åge Hareide på den forblåste latviske banen til Ventspils torsdag. Med fem scoringer, derav to av tankspiss Dino Islamovic, tok Hareide sin aller første seier etter returen som RBK-trener.

Eliteserien
Rosenborg tilbake på vinnersporet: – Helland er «on fire»
I GÅR PÅ 18:52

I 3-3-kampen mot Strømsgodset forrige helg var det Torgeir Børven som fikk tillit fra start, der den tidligere Odd-spilleren markerte seg for èn nettkjenning før han ble byttet ut for Islamovic etter en times spilt. Nå peker Åge Hareide på viktigheten av å ha en tydelig konkurranse på topp i Rosenborg.

– Det er interessant at vi har to spisser som begge kan score mål, og det bør være konkurranse om plassene. Vi skal bygge opp enda større konkurranse fremover. Vi må bygge et lag for å være blant de beste, sier han til Eurosport.

Skryter av bredden

Med to scoringer av Dino Islamovic mot Ventspils i midtuka, var den tidligere landslagstreneren fornøyd med det han så av den svensk-montenegrinske midtspissen.

– Han var god, stor og sterk og kunne holde ballen oppe. Han scorer først på straffe, og er på bakerste på andre, da er han sterk i luften. Det er alltid bra for spissene våre å score. Børven scoret mot Strømsgodset og nå var det Islamovic, forteller Hareide, og legger samtidig til at Islamovic fikk seg en smell på slutten av kampen, men at det ikke skal være noe alvorlig.

– Det ble jo bare noen få minutter på Børven mot Ventspils, hvorfor det?

– Vi valgte å hvile Islamovic og Carlo Holse mot Godset. Men vi har en bred tropp, så vi kommer til å gå rundt på laget. Nå har det vært to kamper, Børven spilte første kampen og i dag fikk Islamovic vist seg frem, svarer den ferske 66-åringen.

  • Les også: externalBekreftet: Landslagsspiller gjør Rosenborg-returhttps://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/bekreftet-landslagsspiller-gjor-rosenborg-retur_sto7894747/story.shtmlNone

– Som å ri to hester

Med avansement i Europa og medaljekamp i Eliteserien, kommer kampene som hagl de neste ukene. Søndag kveld tar Rosenborg i mot Haugesund på Lerkandal, før trønderne på torsdag skal ut i den tredje Europa League-kvalifiseringsrunden mot Alanyaspor. Deretter følger ny seriekamp søndagen etter – når RBK reiser til Aalesund.

– Det er viktig at vi kan være blant de tre beste i Eliteserien. Både tabellen er viktig og Europa er viktig. Vi er en playoff unna gruppespillet, det må vi ta vare på. Så det blir som å ri to hester, sier Hareide når han skal beskrive prioriteringene den kommende tiden.

– Er Europa League viktigere enn Eliteserien for å kunne komme seg til gruppespillet?

– Det er like viktig å være blant de tre beste, hva som er viktigst er litt vanskelig å si, svarer Hareide.

– Nå har det vært to kamper (for Hareide), Børven spilte første kampen og i dag fikk Islamovic vist seg frem.

– Det er interessant at vi har to spisser som begge kan score mål, og det bør være konkurranse om plassene, sier Hareid etil Eurosport.no.

– Vi skal bygge opp enda større konkurranse fremover. Vi må bygge et lag for å være blant de beste.

Sett denne?

Se hele episoden: Trenerhjernen Åge Hareide

Eliteserien
Slik bedømmer Hareide egen start – dette er hans offensive planer
I GÅR PÅ 16:05
Eliteserien
Slapp inn sine første mål siden august etter selvmål og keepertabbe
18/10/2020 PÅ 17:51