I Bergen kommer alltid forventningene til å være høye før sesongstart. Lars Arne Nilsen har tidligere innfridd forventningene med to medaljer på tre år i Brann, men fjorårssesongen ble en gedigen skuffelse med en niendeplass.
Ambisjonene for 2020 er likevel store.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– Nå fikk vi to brikker på plass i siste liten her (Ali Ahamada og Vegard Forren, red.adm.). Nå synes jeg vi ser veldig bra ut. Det er veldig spennende, det kan hende det tar litt tid før de tilpasser seg oss i og med at de kom inn såpass sent, men nå har vi dekning på de fleste plasser og vi er klare for å være med og kjempe helt der oppe, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.
Er det sånn at du tør å snakke om medalje?
– I Brann så er jo kravet enkelt, vi skal være med i toppen, være med å kjempe om medaljer og titler. Så vi må ha som utgangspunkt at skal være mulig.

Ekspertenes Brann-spådom: – Det må være målsettingen

Gleder seg til å se Forren i aksjon

Etter at forrige sesongs kaptein Vito Wormgoor dro til Columbus Crew i MLS har Brann vært på leting etter en ny midtstopper. Valget falt på Vegard Forren, som ble fristilt av Molde 31. mai.
– Det er først og fremst en flott flyr og en god fotballspiller. Det er derfor vi har hentet ham hit. Han skal passe godt inn i vår måte å spille på.
Hva er det han kan bidra med?
– Det er jo en spiller som har spilt på et høyt nivå lenge, og er en veldig god midtstopper, spesielt offensivt. Han er veldig klok, men det er en stund siden han har vært i aksjon så vi får se hva vi skal gjøre for å få han i gang. Vegard er uansett en god spiller og en bra gutt.
Nysigneringen har ikke fått særlig med kamptrening i oppkjøringen, og Nilsen kan se seg nødt til å matche Forren forsiktig i seriestarten.
– Hvis han kommer seg i fysisk form så er det ingen tvil om at han er en av Norges beste midtstoppere. Vi har veldig store forventninger, han er jo tøff, han har jo lyst til å spille fra første sekund og det liker jeg. Han er jo en ledertype og jeg synes det ser spennende ut. Toppformen er ikke helt der, men skal du få han i form må han jo spille etter hvert.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Ekspertenes knallharde RBK-dom: – Rett og slett urovekkende

– Fansen kommer til å elske ham

Også på keeperplass har Lars Arne Nilsen forsterket. Håkon Opdal er skadet, Eirik Holmen Johansen ble ingen suksess i Brann og dro på lån til Kristiansund, samtidig som det ble klart at Ralf Fährmann ikke kom til å returnere for den korte tiden som var igjen av lånet.
Valget falt på Ali Ahamada. Keeperen med 133 kamper i Ligue 1 kommer fra Kongsvinger og troen er stor på at han skal bli en viktig brikke i 2020-sesongen.
– Jeg tror han kommer til å være en av Eliteseriens beste keepere når vi kommer i gang. Han er litt unorsk og spesiell, men jeg liker keepere som tar litt sjanser. Det kommer nok til å bli noen mål imot, men han kommer til å ta veldig mye også, sier Nilsen, og fortsetter:
– Han har en voldsom tilstedeværelse i feltet og han tar sjanser. Jeg liker keepere som er litt tøffe, sånn som han. Jeg tror publikumet i Bergen kommer til å elsker han når de får komme hit til stadion. Han er en skikkelig entertainer og ikke minst en god keeper. Og en leder.

Slik ble perlescoringen kommentert i Europa: – Gol, gol, gol, gol!

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52