Populære sporter
All sport
Vis alt

Blytung Skien-retur for Børven – Rosenborg snytt for straffe

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 02/08/2020 klokken 23:08 GMT+2

Torgeir Børven kom aldri til sin rett i RBK-trøya på Skagerak søndag kveld. På motsatt ende av banen scoret Elbasan Rashani sitt første for sesongen og sikret tre sterke poeng til Odd.

Odd - Rosenborg

Foto: Scanpix

Saken oppdateres!
Odd - Rosenborg 2-1
– Vi spiller veldig bra den første timen, men vi faller litt av utover i kampen. Små marginer på slutten der, men vi er i en fin flyt nå, sa Odd-kaptein Steffen Hagen til Eurosport etter kampen.
På motsatt side av både følelsesregisteret og kunstgressmatta på Skagerak var tidligere Odd-spiss Torgeir Børven.
– Det er kjipt å ikke få ballen i mål den siste halvtimen. Vi har en del å gå på, og helt klart at vi har ting å jobbe med, sa Børven etter returen på sin gamle hjemmebane.
Rosenborg ropte på straffe kun fire minutter før full tid, etter at Emil Konradsen Ceïde falt innenfor sekstenmeteren. Reprisen viste klart at det var kontakt mellom Odd-spiller Fillip Jørgensen og RBK-kanten.
– Ja, den er helt klar. Hadde en mistanke om at det var sånn, og det der er klart straffespark, sa Rosenborg-trener Trond Henriksen etter kampslutt.
Se situasjonen "alle" snakker om her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Her roper RBK-spillerne på straffe: – Klart kakk på ankelen

Dansk dynamitt

Rosenborg hadde ikke vunnet på sine siste fire besøk på Skagerak arena, før trønderne nok en gang stod på motsatt banehalvdel søndag. Med en komfortabel 3-0-seier over Viking i beina, skulle en tro at trønderne hadde en god dose selvtillit før møtet med Odd i Skien.
Den selvtilliten virket det som at Trond Henriksen og resten av RBK-gjengen hadde glemt igjen i Trondheim i den første omgangen, for det var et sprudlende Odd-lag som styrte mesteparten av det som skjedde ute på kunstgressmatta.
Like før klokken rundet en halvtime spilt i kveldens hovedkamp, stod det 1-0 på tavla. Odds danske yndling Kasper Lunding fyrte av fra nærmere 20 meter og sendte hele Skien til himmels. En scoring som utgjorde forskjellen på lagene da spillerne ruslet inn i garderoben etter de første 45 minuttene.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

Børven etter Skien-returen: – Vi har en del å gå på

RBK svarte

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på i den andre omgangen, og Elbasan Rashani fikk æren av å sette inn Odds andre mål for dagen – hans første mål på ganske nøyaktig ett år.
– De leker med Rosenborg!, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim like etter kveldens andre scoring.
Rosenborg fikk hentet opp igjen den selvtilliten som helt klart manglet i den første omgangen, for det var et ganske annet RBK-lag som tok fatt på de siste 45 minuttene av kampen.
En ny danske – denne gangen Rosenborgs Carlo Holse – ordnet spenning i kampen etter 67 spilte minutter, men til syvende og sist ble det kun til pynt på Odd-kaka denne kvelden.
Odd sikret dermed sesongens sjuende seier, og klatret igjen opp på tredjeplass, forbi Vålerenga – fire poeng foran Rosenborg og seks poeng bak Molde.

Slik stilte lagene

Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Bjørtuft, Hagen, Risa - Kitolano, Hoff, Kaasa - Lunding, Bakenga, Rashani
Rosenborg (4-3-3): Faye Lund - Reitan, Hovland, Valsvik, Trondsen - Zachariassen, Skjelbred, Tagseth - Helland, Børven, Holse
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame