Tromsø - Molde 2-1:
– Nå er jeg bare sint. Vi gir dem to mål og den ene er dårlig av meg. Så scorer vi for sent. Det stemte rett og slett ikke for oss i dag. Det for dårlig. Vi må ta noen dager fri og så komme sterkere tilbake enn dette, sier Molde-kaptein Ruben Gabrielsen til Eurosport etter kampen mot Tromsø.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Topp mot bunn. Det var utgangspunktet foran søndagens kamp mellom Tromsø og Molde.
Men det var lite som tilsa tabellforskjellen mellom lagene. I alle fall foran mål. For Tromsø var effektive og sjokkerte serielederen tidlig i begge omgangene, og tok en fortjent 2-1 seier til slutt.
– Vi har ingen andre å skylde på enn oss selv. Vi skaper nok til å score. Dette svir, for det er ikke slik vi ønsker å fremstå, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter kampslutt.
Se intervjuet etter kampen: Saken fortsetter under videoen:
33 sekunder tok det før første nettkjenning kom. Lasse Nilsens strøkne tversoverpasning fant Magnus Andersen på bakerste stole. Avslutningen var kontrollert og ballen suste bak Álex Craninx i Molde-målet som vikarierte for Andreas Linde.
– Sinnssykt deilig. Vi får en kanonstart på kampen, sa målscorer Magnus Andersen.
Robert Taylor ordnet kveldens andre scoring for vertene like etter pause. Tromsø-spilleren ble spilt fri i bakrommet kun minutter etter pause og var iskald alene med keeper.
Men Molde fikk en gyllen mulighet til å komme inn i kampen. Minutter etter 2-0 fikk Molde frispark rett utenfor sekstenmeteren til hjemmelaget. Magnus Wolff Eikrems forsøk ble stoppet av albuen til Mikael Norø Ingebrigtsen. Dommer Trond Ivar Døvle blåste og pekte på straffemerket samtidig som han dro opp dagens andre gule kort til Tromsø-angriperen. Dermed måtte han gå slukøret i garderoben.
Ohi Omoijuanfo stilte seg opp for å ta straffen og kunne blåst skikkelig liv i kampen igjen, men feilet fra straffemerket. Molde-spissen skjøt ballen i keeperhøyde og da Gudmund Kongshavn gikk riktig vei reddet han Tromsø fra baklengs. Vital redning.
Saken fortsetter under videoene:
Molde kjørte på offensivt mot timannssterke Tromsø og fire minutter på overtid stanget Ruben Gabrielsen ballen i mål. Men sluttspurten holdt ikke til poeng og Tromsø vant hjemme. De tre poengene førte ikke Tromsø vekk fra sisteplassen, men bidro til at de kom opp på lik poengsum som Sarpsborg 08 og Stabæk.
Et lite skår i Tromsø-gleden kom på overtid da Onni Valakari måtte bæres av banen på båre med skade.
Se hele intervjuet med Erling Moe etter kampen:
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33