Daniel Gustafsson og Arnor Smarason er litt andre typer spillere, og Moses Ebiye er foreløpig relativt fersk på dette nivået.
Sportssjef Simon Mesfin svarer følgende på spørsmål om han er ute og leter etter spisser:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det er klart at vi jobber kontinuerlig og er forberedt på at ting kan skje, men det er hele tiden økonomien som avgjør hva vi kan realisere av de spillerne vi kartlegger. Det er en jobb som gjøres inn mot vinduet med å kartlegge hva som er mulig innenfor de økonomiske rammene vi har. Det er ikke noe tvil om at vi er nødt til å se på hvordan vi kan styrke spissleddet når det er uvisst hvor lenge Lehne Olsen er skadet. Sportslig sett er det ingen tvil om at vi må styrke oss, men det er ikke halleluja-stemning når vi ser på bankkontoen, sier han til Eurosport.
Lehne Olsen er en god spiss i Eliteserien, men bak ham er det tynt. Arnor Smarason for eksempel, som har slitt mye med skader og sykdom, fungerer mer i den såkalte tierrollen bak.
– Har dere bommet litt på sammensetningen av angrepsleddet?
– Hvis vi hadde mer penger, hadde vi hatt flere spisser. Hadde vi hatt mer penger hadde vi hatt fire spisser, åtte midtbanespillere og så videre, med dobbel dekning på alle posisjoner, som er det optimale. Vi fikk signert Smarason som er topp kvalitet, og da var det jo slik at vi sikkert kunne signert to middelmådige spisser i stedet, men det ønsket vi ikke.
– Vi hadde Lehne Olsen som er i den øverste kategorien, Smarason og Moses Ebiye som en potensiell spiller som kunne få et gjennombrudd som spiss nummer tre. Så har du Daniel Pedersen og Tobias Salquist som forsterker oss på andre posisjoner. Vi valgte å gå for kvalitet fremfor kvantitet. Det var et bevisst valg, ja, og selvfølgelig med tanke på økonomien.
Mesfin sier han har fått det spørsmålet flere ganger, men at de på Åråsen nok er enige om at de ville valgt på samme måte en gang til. Også med tanke på at Lehne Olsen sjelden har vært skadet i bakhodet.
– Han var rangert som en av de beste spissene i ligaen før han ble skadet, og er nok det når han er tilbake fra skade, sammen med Franck Boli, og Ohi Omoijuanfo og Leke James, som du kan sette i den kategorien. Det er klart at jeg misunner Molde som kan starte med Leke James, som er en annerledes spiss, i forrige runde, og han scorer tre mål mens de har Ohi i bakhånd. Men det er ikke mange klubber i Norge som kan det.
Etter den enorme oppturen på Intility før pausen, da erkerival og storfavoritt Vålerenga ble slått 3-0 på eget kunstgress, har pilen igjen pekt nedover. Viking tok med seg tre poeng etter 2-0 på Åråsen, nabo og lillebror Strømmen ble for sterke med 1-0 i cupen før Brann karret med seg full pott etter 1-0 hjemme søndag.
I omgivelsene går tankene allerede til den meget tøffe høsten klubben hadde for å unngå nedrykk forrige sesong.
– Bekymrer du deg for utviklingen?
– Det er klart at man hele tiden har det i bakhodet når man ikke sanker nok poeng. Vi må bare jobbe hardt for å få de poengene vi trenger. Men Eliteserien er fortsatt tett, så det som bekymrer aller mest er skadesituasjonen på Lehne Olsen. Vi har ikke veldig mye å gå på økonomisk, og det gjør den jobben vanskeligere i overgangsvinduet.
Spissen er som et minimum ute i de tre kommende kampene, før man tar en ny pause. De tre kampene vil være ganske avgjørende for hvordan resten av sesongen vil utarte seg, mener sportssjefen.
– Vi er snart halvspilt, tabellen setter seg. Nå har vi to hjemmekamper mot Tromsø og Strømsgodset, og en bortekamp mot Kristiansund mellom der, og de tre kampene vil vise oss om vi kan se oppover eller om vi må ha oversikt over hva som skjer under oss. Det er slik at poengmessig så er det lite utvikling fra status på denne tiden i fjor, men det er fortsatt muligheter i de tre kampene. Vi får ta dem først, og så kan vi telle opp når vi er sånn om lag halvspilt.
PS! Lehne Olsen sier til klubbens nettsider at han ikke tror han vil trenge lang opptrening når han først er på banen, og at han satser på å komme enda sterkere tilbake.
PPS! Samboeren har termin om en måneds tid. Paret venter sitt første barn.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05