• Se Lillestrøm - Brann søndag 1. september kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Disiplinærutvalget i NFF har besluttet å gi Bamba fire kamper i karantene etter hendelsen i forrige serierunde. Det melder forbundet på sin hjemmeside tirsdag.
Han får dermed ikke bidratt i kampene mot Lillestrøm, Kristiansund, Haugesund og Rosenborg.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Kort tid ut i kampen mellom Brann og Tromsø, ble Simen Wangberg liggende på banen etter en duell foran Tromsø-målet. Daouda Bamba landet oppå Wangberg og plantet albuen i ansiktet på ham. Senere ble det også konstantert at Tromsø-spilleren hadde fått hjernerystelse som en følge av hendelsen, etter å ha blitt undersøkt på sykehus. Etter forholdene har midtstopperen det fint.

Formildende

NFF skriver at Branns og spillerens egen opptreden i etterkant av hendelsen har blitt lagt vekt på som formildende. Både klubben og spilleren har beklaget sterkt både i media og til Wangberg.
«Spilleren har beklaget hendelsen direkte overfor Wangberg, samt i media. Klubben har tatt sterk avstand fra hendelsen, og spilleren har uttrykt at han vil ta den eventuelle straffen som ilegges. Disiplinærutvalget støtter påtalenemndas syn på at duellen i forkant ikke er en provokasjon som i seg selv gir grunnlag for mildere sanksjon. Etter utvalgets syn kan heller ikke det at spilleren er noe ute av balanse ha sammenheng med bevegelsen med albuen i ettertid. I formildende retning legges det vekt på at spilleren og klubben har beklaget hendelsen. Disiplinærutvalget ønsker å honorere Brann for å ta såpass klar avstand fra slike hendelser i fotballen.»

Sammenlignes med Coly

Videre sammenligner forbundet med en sak fra 2018, da Kristiansunds Aliou Coly plantet albuen i ansiktet Brann-back Taijo Teniste med stor kraft. Coly fikk tildelt tre kamper i karantene i det tilfellet.
«Selv om foreliggende sak har likhetstrekk med den saken, finner disiplinærutvalget at Bamba har handlet med enda større grad av forsett enn Coly. Det vises her spesielt til at spilleren satte albuen i ansiktet etter at spillerne endte oppå hverandre liggende på bakken, samt at han foretar en bevisst slagbevegelse med albuen.
Samtidig vises det til forseelsens art. Slike forseelser har et svært stort skadepotensial og kan verken tolereres på en fotballbane eller generelt i samfunnet. Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon.
De ovennevnte momentene tilsier at det må ilegges en strengere straff enn det gjorde i disiplinærsaken med Coly.»
Situasjonen med Coly kan du se her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Ikke for lite

Eurosports Bengt Eriksen forstår at Bambas karantene måles med Coly-situasjonen som referansepunkt.
– Straffen er i hvert fall ikke for liten, for å dra til folk med albuen gjør man rett og slett ikke. Med tanke på at Coly-situasjonen i fjor er referansepunktet så rimer det med fire kamper for Bamba, sier Eriksen.
Han reagerer mer på den formildende omstendigheten som NFF legger til grunn, som gjelder klubbens og spillerens beklagelser både i media og til Wangberg selv.
– I pausen var forklaringen at Bambas rett og slett landet på den måten. Så kommer man på hva man har gjort først et par timer senere. Dersom du drar til noen med albuen, så skjønner du med en gang at du har gjort noe galt. For meg virker det som et tilfelle hvor man sier det de tror de har en fordel av, frem til de skjønner at det ikke lenger er noen fordel. Jeg hadde ikke sperret opp øyene veldig dersom Bamba hadde fått fem kamper heller, sier Eriksen.
Bamba har tre dager på seg anke kjennelsen fra disiplinærutvalget, men har tidligere uttalt at han vil ta den straffen har blir ilagt.
  • Se Lillestrøm - Brann søndag 1. september kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Se hendelsen her!
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39