Som Eurosport meldte onsdag, har klubben jobbet med å få en avtale i orden.
Allerede fredag morgen ble målvakten klar for klubben. Det bekrefter sportssjef Thomas Berntsen overfor Eurosport.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Letellier er våre speideres førstevalg som erstatter nå som mye tyder på at det går mot et Alexandr Vasyutin-salg. Speiderne våre har sett ham i aksjon i en rekke kamper. I tillegg til speiderne våre, har vi også sjekket ham opp mot tidligere franske spillere vi har hatt i klubben. Tilbakemeldingene er gode, sier han.
Letellier var forrige sesong på lån i Troyes på nivå to i Frankrike. Angers skal ha ønsket å kvitte seg med keeperen denne sommeren, men har ikke fått til noen permanent avtale for ham.
Han startet sin karriere i storklubben PSG, hvor han fikk 14 reservelagskamper fra 2009 til 2010. Deretter gikk turen til Angers, hvor han fikk sin profesjonelle debut i 2-1-seieren mot Nantes i den franske cupen 7. august 2012.
– Letellier har 36 kamper på øverste nivå i Frankrike og har gått keeperskolen i Paris Saint Germain. I 2017 spilte han cupfinalen mot nettopp PSG etter å ha spilt både kvart- og semifinaler før det. I 2018 ble han sveitsisk serie- og cupmester med Champions League-klubben Young Boys, sier Berntsen.
Totalt står 28-åringen med 50 kamper for Ligue 1-klubben. I 2018 var han på lån hos både sveitsiske Young Boys og Ligue 2-klubben Troyes.
– Alexandre er en god skuddstopper med stor rekkevidde. Med signeringen av Letellier har vi et veldig godt par i han og Aslak Falch som allerede er en solid eliteseriekeeper. Vi er veldig fornøyd med keepersettingen når vi går inn i en spennende høstsesong, sier Berntsen i pressemeldingen.
Han skal trolig erstatte Aleksandr Vasyutin, som skal være på vei til russisk fotball.
– Ingenting er klart, men det meste tyder på at han mot Molde er involvert i sin siste Sarpsborg 08-kamp.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33