Populære sporter
All sport
Vis alt

Matthew Rusike er ute i minimum fire måneder

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 02/04/2019 klokken 13:38 GMT+2

Under kampen i går ble Matthew Rusike båret av banen. Nå er det klart at det blir minimum fire måneder på sidelinjen for kantspilleren.

Rusike bæres av banen på båre

Foto: Scanpix

Kantspilleren fra Zimbabwe viste lovende takter den første halvtimen under serieåpningen mot Lillestrøm, men mer tid på banen fikk han ikke.
Etter et innlegg ute på høyresiden gikk han i bakken, og han måtte bæres ut på båre. Uhellet skjedde fordi foten satt fast i gresset.

Fire måneder ute

I går ble det bekreftet at 28-åringen måtte på sykehus, og etter undersøkelser i går kveld og i dag er det klart at det blir i hvert fall fire måneder på sidelinjen.
– Jeg skjønte det da jeg satt på gresset med ham. Med det forløpet og vinkelen på beinet som jeg så i etterkant, så jeg hvor stort det traumet var, sier Stabæks lege, Arne Røde til Budstikka.
Ifølge legen er det ene beinet i leggen brukket, i tillegg til at en hinne mellom de to beina i leggen er skadet. Og han forstod raskt at det var alvorlig.
Det er planlagt at skaden skal opereres allerede i dag.

Vetlesen-skade

Også Hugo Vetlesen skadet seg under gårsdagens serieåpning.
Han fikk fingeren ut av ledd allerede etter 15 minutter, men han fullførte likevel kampen.
– Det gjorde ikke så vondt siden jeg hadde så mye adrenalin, men så spurte jeg fysioterapeuten om å sette den på plass igjen. Han dro bare fingrene hardt opp. Da gikk den på plass heldigvis. Etter det løp jeg videre, sa Vetlesen til Eurosport.no etter kampen.
Vetlesen skal gjennom undersøkelser på fingeren i dag, uten at det skal være noe fare for neste kamp.
Se hva Stabæk-trener Henning Berg hadde å si om Rusike-skaden her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame