DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset – Molde 0-4
Det som skulle bli kampen hvor Strømsgodset slo tilbake under sin nye sjef Henrik Pedersen, utviklet seg raskt til å bli et aldri så lite mareritt.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
For møtet med serieleder Molde ble vondt og brutalt – etter en halvtime hadde gjestene rukket å sette fire baller i nettet bak Viljar Myhra.
– En del av det å vinne fotballkamper handler om å forsvare eget mål. De har vært i feltet vårt fire ganger, og laget fire mål. Det er altfor dårlig. Vi må bli bedre bakover, men forsvarsspillet får vi ikke gjort noe med før i neste uke, sa Pedersen til Eurosport i pausen.
Godset holdt nullen de siste 45, men klarte aldri å sette gjestene under noe press. Dermed endte det med 0-4 på Marienlyst.
– Jeg tenker ikke annerledes enn det jeg gjorde før kampen. Dette var en «reality check» på hvor vi står. Vi skal lære av dette og komme oss videre, sa Pedersen etter kampen.
Se alle høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Holdt igjen spillerne på banen etter kampen

Dansken holdt igjen spillerne på Marienlyst-matta i flere minutter etter kampslutt.
– Hva sa du til spillerne?
– Jeg sa at det var positive ting å ta med seg, til tross for resultatet. Spillerne gjorde alt for å spille med det presset jeg ønsker. Det er ingen grunn til å henge med hodet selv om vi har tapt 0-4. Det var positive ting, og så er det ting vi skal gjøre mye bedre.
Molde-sjef Erling Moe var på sin sine meget godt fornøyd med storseieren.
– Vi hadde gjort research på Henrik Pedersen og hans filosofi, og visste hva som ventet oss. Jeg synes vi taklet det på en fremragende måte.

Ekte hat trick på 14 (!) minutter

Leke James ble foretrukket foran det som ifølge Erling Moe var en «sliten» Ohi.
– Det er en fantastisk følelse. Å komme tilbake i elleveren og levere tre scoringer er mer enn hva jeg kunne håpet på, sa James til Eurosport etter kampen.
Nå tror tremålsscoreren at klubben har fått tilbake mye av selvtilliten etter tap mot både Tromsø og Aalesund.
– Dette tror jeg hjalp veldig mentalt. Nå er vi tilbake på vinnersporet, og skal ta med oss den positive følelsen videre.
Nigerianeren fullførte hat tricket på 14 (!) minutter, og var opptatt av å hylle lagkamerat Magnus Wolff Eikrem, som stod bak alle tre scoringene.
– Han har magiske føtter, og vi har god kjemi, smilte Molde-spissen.
– To av assistene er bra, og den ene kan jeg nok ikke ta æren for. Men Leke viser at han er tilbake for fullt, så det ser lovende ut, sa Eikrem til Eurosport etter kampen.
Eurosports kommentatorduo hyllet James etter oppvisningen.
– Alle de som satt spørsmålstegn ved benkingen av Ohi får bite det i seg. Nå ser Leke James ut som han gjorde på sitt beste i Aalesund, utbrøt Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud etter at James hadde fullført hat tricket.
– En med hodet, en med høyrebeinet og en med venstrebeinet. Da er alle kriteriene oppfylt for det perfekte hat tricket, la Eurosports kommentator Kenneth Fredheim til.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson var klar på hvor stor jobb dansken har å gjøre med dagens Godset-mannskap:

– Det er vondt å se på

Hjemmelaget åpnet kampen positivt med høyt press, og var det førende laget i åpningsminuttene. Det hjalp imidlertid lite da Molde tok ledelsen på sin første visitt i Godset-boksen. Et frispark gikk via Martin Bjørnbak og på hodet til Martin Ellingsen, som stanget gjestene i føringen.
Da gikk lufta fullstendig ut av vertene. Kvarteret var spilt da Leke James tok over showet på Marienlyst. Spissen mottok ballen fra Magnus Wolff Eikrem, vendte lekkert av Mounir Hamoud og hamret ballen i hjørnet.
Ti minutter senere var det igjen Eikrem og James som spilte hovedrollene. En Molde-kontring endte med at Eikrem skjøt via Glesnes og i beina på James, som enkelt kunne sette inn sitt andre.
Etter 29 minutter – under kvarteret etter sin første scoring – fullførte James sitt hat trick. Igjen var Eikrem arkitekten, da han svingte inn en corner som James ekspederte videre i mål.
– Nå er Godset i fullstendig oppløsning. Det er vondt å se på, sa Fredheim etter at 0-4 var et faktum.
Den andre omgangen ble en ren transportetappe for gjestene, som kontrollerte inn sesongens niende seier. Molde med det sin posisjon på toppen av tabellen, seks poeng foran Odd. Telemarkingene, som møter FK Haugesund søndag, har imidlertid tre kamper til gode på Erling Moe og co.
Strømsgodset forblir på sin side på 15. plass, og kan avslutte den 12. runden helt på bunn om Stabæk slår Kristiansund søndag.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53