Brann - Bodø/Glimt: 1-1
Tidligere mandag kunne Eurosport erfare at Daouda Bamba var tilbake i troppen etter å ha vært ute siden 25. august av ulike grunner.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Ulrik Saltnes fikset Glimt-scoring allerede etter ni minutter, men Bamba takket for tilliten med en scoring kort tid ut i andre omgang.
Etter 85 minutter satte Glimt ved Jens Petter Hauge inn sitt andre mål og kunne tatt ledelsen, men den ble fort avblåst for offside. Dette var den andre annulerte scoringe for gjestene i kveld.
– Det er ikke lett å konkludere, men det ser ut som det er på håret onside, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud etter å ha sett avgjørelsen igjen.
Glimt-trener Kjetil Knutsen var tydelig irritert på sidelinjen.
– Jeg ser den om igjen og ser det der og da, og det er ikke offside. Det der er ikke bra. Men vi får ikke gjort noe med den, men det er utrolig bittert. Vi kjører andre omgang og fortjener å vinne, og når vi i tillegg får en scoring, så er det surt, sier Kjetil Knutsen til Eurosport.
Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her:
Også Jens Petter Hauge var skuffet over at målet hans ble blåst av.
– Det føltes ut som om timingen var rett. Det er fantastisk sluppet av Håkon, bra startet av meg og bra satt, så hvis det viser seg å være feil er det utrolig bittert. Vi hadde en lignende situasjon mot Lillestrøm som også ble vinket hvor vi satt ballen i mål. Vi har ikke helt marginene med oss, det er utrolig bittert akkurat nå, sa Hauge om situasjonen.
Saken fortsetter under:

Målsjanser

Flere sjanser ble det for de to lagene som varslet at de skulle gå offensivt ut før kampen og allerede etter ni minutter satt Glimt inn kveldens første mål.
Ballen ble slått inn foran mål og Victor Boniface skjøt rett på Håkon Opdal. Returen ble plukket opp av Philip Zinckernagel og fant Ulrik Saltnes foran mål. Dermed kunne han enkelt sette sin sjette scoring for sesongen.
Minutter senere kom bortelaget igjen til en målsjanse, men Vito Wormgoor fikk foten på ballen og gikk ut til med corner.
Kort tid før 30 minutter spilt kom Brann til flere store muligheter på to minutter. Blant annet var det fine kobinasjoner mellom Bamba og Berisha. Men Glimts sisteskanse Ricardo Friederich var raskt på ballen og avverget en utligning.
Men til tross for flere store sjanser til begge lag stod det 1-0 til gjestene til pause.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under:

Annulert scoring

Syv minutter ut i andreomgang utlignet Brann. Vito Wormgoor headet inn i feltet fra corneren slått av Fredrik Haugen, hvor Daouda Bamba ventet. Han trikset ballen opp til seg selv som fikk headet den i mål.
Dermed var det spenning igjen på Brann Stadion og angrepene kom på rekke og rad. Først kom Glimt på en stor mulighet ved Jens Petter Hauge, men Wormgoor avverget. Så kontret Brann med Koomson som fant Haugen, men ballen ble skutt over.
Etter 85 minutter satte Glimt ved Jens Petter Hauge inn sitt andre mål, men den ble fort avblåst for offside. Dette var den andre annulerte scoringe for gjestene i kveld.
Saken fortsetter under:
Poengdelingen betyr at Bodø/Glimt står med 50 poeng og fikk en større luke opp til Molde på topp med 56 poeng. Brann blir fortsatt liggende på syvendeplass med 37 poeng.
– Vi gjør en solid bortekamp og føler vi følger planen vår med tanke på å løse deres press når de er lave og når de er høye. Vi spiller mye av kampen på deres halvdel, så jeg er fornøyd med mye, sier Knutsen.
– Nå røk det to nye poeng i gullkampen?
– Jeg tenker mer på at vi gjør en utrolig god prestasjon, og fortjener tre poeng og skal ha tre poeng. Det er det som irriterer meg, det andre tenker jeg lite på.
– Andreomgang er sikker underholdende, det er jo frem og tilbake og det skjer jo mye, men vi er veldig upresise offensivt og klarer ikke å få det trøkket på Bodø/Glimt som vi ønsker på hjemmebane. Da får de mye overganger og de er vel nærmest seieren, sa Branns Håkon Opdal etter kampen.
Se intervju med Brann-trener Lars Arne Nilsen her:
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49