• ROSENBORG – KRISTIANSUND lørdag kl 17:30 på Eurosport Norge/Pluss/Dplay
ROSENBORG
Pinlig cupexit mot Aafk hjemme i midtuka, så nå ulmer det rundt Brakka igjen. Et par skadeproblemer også, Hedenstad av tidlig onsdag, men skal være OK igjen. Selv om det var nær fulltallig på fredagens trening kan det bli et par justeringer. Denic et alternativ på backen om Hedenstad ikke er klar, da andrevalget de Lanlay trolig ikke rekker denne. Kan hende Horneland vil ta hensyn til at mange måtte spille 120 minutter med 10 mann på banen (Helland utvist i 1. omg). Trondsen av til pause av taktiske årsaker mot Aafk. Midtbanekollega Konradsen er tilbake fra suspensjon og går rett inn i laget.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad (Denic), Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen, Trondsen, Konradsen – Akintola, Søderlund, Adegbenro.
Skader: Serbecic. Usikre: Hedenstad, de Lanlay. Suspendert: Helland.
KRISTIANSUND
To veldig skuffende resultater på rappen for KBK, etter en rekke med syv seriekamper uten tap. Cupen var en prioritet i år, men det ble exit hjemme mot Odd. Roterer konsekvent mye på laget, Michelsen, så dette er vrient å spå. Spillere som ikke var i tropp sist kan fort komme inn i 11er, som Isaksen, Gjesdal og Aasbak. McDermott starter garantert. Hører at Psyche benkes. Nesten alle mann alle klare, med unntak av Kastratis hjernerystelse og Hopmark, samt Sivertsen som fikk seg en smell i ankelen onsdag.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo (Gjesdal), Coly, DP Ulvestad, Aasbak – Cirak (PE Ulvestad), Diop, Isaksen (Kalludra) – Bye, Amang, Gjertsen.
Skader: Hopmark, Kastrati, Sivertsen.
Saken fortsetter under:
BODØ/GLIMT
Nær problemfritt for Glimt. Zinckernagel med to gode innhopp på rappen, tett duell mellom ham og Evjen om den siste kantplassen. Konradsen trolig trygg i 11er fordi Knutsen vil ha løpskraften hans på indreløperen. Bjørkan er klar igjen, han gikk av i Stavanger med en smell. Konaté god på trening og for Glimt 2, men Herrem benkes neppe i denne.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Konradsen, Berg, Saltnes – Evjen (Zinckernagel), Herrem, Layouni.
Skader: Lekvoll Moberg, Boniface.
ODD
Få problemer i Skien også. Nordkvelle tilbake med et brak mot FKH sist søndag. Tøff kamp i midtuka med ekstraomganger, men avansement i cupen borte mot Kristiansund. Det kan prege uttaket til Fagermo noe, om han vil ha inn friske bein mot et Glimt som hadde spillefri i midtuka, men vi tror på fornyet tillit til gjengen som slo FKH.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Berge, Hagen, Risa – Nordkvelle, Oldrup Jensen, Hoff – Rashani, Børven, Svendsen.
Skadet: Helmersen, Njie.
LILLESTRØM
Stadig bedring på skadefronten hos LSK, med det opplagte unntaket i Lehne Olsen. Både Kind Mikalsen og Sandberg nærmer seg med trening og kamper for LSK 2, kan være aktuelle for tropp. Hører på Romerike at det går mot uendret lag fra tapet i Bergen, selv om Sheriff Sinyan er tilbake fra suspensjon så foretrekkes Kippe.
Mulig 11er:
Maric – Haakenstad, Kippe, Salquist, Rafn – Melgalvis, Pedersen, Krogstad, Ødemarksbakken – Smarason, Gustafsson.
Skader: Lehne Olsen.
Saken fortsetter under:
TROMSØ
Bedring på skadefronten også på Alfheim, der de for første gang på aldri så lenge ser ut til å kunne velge fra skadefri tropp – med ett uhyre viktig unntak i Espejord. Litt samme situasjon som i LSK mao. Eneste er at Jenssen og Antonsen stod av fredagens økt, i følge Nordlys, men det skal ikke være fare for søndagen. Signalene fra nord tyder på at gjengen som slo Rosenborg får fornyet tillit, det betyr Bakenga på topp igjen.
Mulig 11er:
Kongshavn – Jenssen, Wangberg, Antonsen – Pirinen, Andersen, Gamst Pedersen, Valakari, Nilsen – Taylor, Bakenga.
Skadet: Espejord.
STABÆK
Det røde kortet til Boli gjør at også Stabæk må klare seg uten sin soleklare toppspiss. Det er dårlig nytt med ivorianeren ute i et par kamper, erstatterne holder ikke samme nivå. Gjorde tre endringer på laget i 2-5-tapet i cupen mot Viking, Moe fikk sin første (rustne) start etter langvarig skadeopphold, Gyasi er i stadig bedring og Geelmuyden fikk én omgang før han måtte ut med en kjenning i lysken. Demidov, Brynhildsen og Boli ut. Sistnevnte er da suspendert, mens også Brynhildsen er usikker. Om han ikke blir klar kommer Aga inn på topp, Braaten i 10ern og Vetlesen ned i fireren på midten.
Mulig 11er:
Sandberg – Strømnes, Demidov, Vihmann, Hanche-Olsen – Bohinen, Kassi, Børkeeiet. Brynhildsen (Aga) – Vetlesen – Braaten.
Skadet: Rusike, Mauritz-Hansen, Askildsen. Usikre: Brynhildsen. Suspendert: Boli.
RANHEIM
Ranheim høyt oppe etter årsbeste og en fantastisk prestasjon mot Brann onsdag. Få grunner til å endre for mye på det laget, men er tøff kamp om noen plasser. Kvande kan komme inn for Furu og Skarsem har vært god i det siste, kan danke ut Valla Dønnem. Ellers ble Karlsen tatt av etter 53 min, har hatt en skadeplaget vinter og vår, og torsdag venter RBK hjemme. Det er årets høydepunkt for gutta i fjæra, men det ser ut som Karlsen spiller på topp.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Heggem (Kvande), Furu, Foosnæs – Skarsem (Valla Dønnem), Blakstad, Reginiussen – Solbakken, Karlsen, Tønne.
Saken fortsetter under:
HAUGESUND
Den satt langt inne, men etter 112 min klarte endelig Koné å overliste Strømmens Berntzen, og en annen innbytter, Samuelsen, fastsatte sluttresultatet til 2-0. Dermed cupkvartfinale for FKH. Bergqvist fikk seg en kamp på venstreback da, men i Våge Nilsens fravær (trøbbel med hofta igjen, ute i to uker) tror vi Pedersen bekler den igjen søndag (slik han gjorde mot Odd). De seks fremre er litt usikkert. Ble veikt med Velde og Samuelsen på topp mot Odd (Krygård inn allerede til pause). Tronstad, Grindheim, Kallevåg, Leite og Velde spiller ganske sikkert, om noe usikkert i hvilke posisjoner, så er spørsmålet om Samuelsen eller Sandberg tar den siste plassen. Enten Velde kant og Samuelsen på topp eller Velde på topp og Sandberg kant, tror vi. Koné også en joker.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Pallesen Knudsen, Tidemann Hansen, Pedersen – Velde, Leite Tronstad, Kallevåg – Grindheim – Samuelsen (Sandberg).
Skadet: Ikedi, Karamoko, Horneland, Stølås, Våge Nilsen. Doping: Wadji.
VÅLERENGA
Spillefri i midtuka for VIF. Håpet å få i gang Tollås Nation, men han er ikke klar. Ellers få problemer. Får tilbake Lædre Bjørdal, han erstatter Nakkim i midtforsvaret. Kan også velge å starte med Abu og/eller Azemi, da ryker fort Finne ut av laget igjen og muligens Vilhjalmsson opp på topp.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Näsberg, Adekugbe – Abu (Finne), Lekven – Dønnum (Azemi), Shala, Ejuke - Vilhjalmsson
Skader: Tollås Nation, Michael, Vega.
  • MJØNDALEN – VIKING søndag kl 17:50 på Eurosport Norge/Player/Dplay
MJØNDALEN
Videre i cupen, så Ullevaal-drømmen lever for MIF. Gjorde bare ett bytte til kampen på Gjemselund; Bojang inn for Sell på høyrekant. Gauseth og Occean fortsatt ute ser det ut til. Blir nok ganske likt fra Hansen etter to solide borteprestasjoner. Sondre Solholm Johansen har karantene.
Mulig 11er:
Faye Lund – Latifu, Jansen, Sell, Dragsnes – Brochmann, Aasmundsen, Olsen Solberg – Bojang (Diomande), Brustad, Liseth.
Skadet: Gulden, Bokwe, Makani, Gauseth. Usikre: Occean.
VIKING
To syvmålskamper på rappen, så om noe har Berntsen fokus på forsvarsspill før turen til Nedre Eiker. 5-2 ble det til slutt over Stabæks 10 mann. Få, om noen, skadeproblemer. Furdal, Salte, Pereira, Sale alle gode alternativer, men vi tror på uendret fra Glimt søndag.
Mulig 11er:
Austbø – Bjørshol, Hove, Vevatne, Vikstøl – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland, Tripic.
Sakder: Andresson.
  • MOLDE – BRANN søndag kl 19:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay
Sett denne?
MOLDE
Dessverre vanskelig å få et endelig svar på det dere alle lurer på: Ohi eller James på topp. Begge aktuelle. Ohi også for en kantplass. Helt umulig å si 100 % sikkert dessverre, men magefølelsen sier at det er vrient å vrake en hattrickhelt og at Ohi eventuelt tar plass på kanten. Haraldseid nærmer seg og bør være klar for tropp, men vi tror Remmer får tilslaget. Ellers tøff kamp om flere plasser både på midtbanen og i forsvar. Blant annet er Bolly frisk og aktuell for tropp. Gabrielsen er tilbake fra karantene, Bjørnbak er klar selv om han gikk av etter en time sist. Hestad ser ut til å bli vraket igjen, siden Knudtzon er ferdig med vikariatet på høyreback.
Mulig 11er:
Crannix – Remmer (Haraldseid), Bjørnbak, Gabrielsen, Haugen – Aursnes, Ellingsen – Knudtzon (Hestad), Eikrem, Ohi (Moström) – James.
Skadet: Linde, Ulland Andersen. Usikre: Haraldseid, Bolly.
BRANN
Bamba-feber i Bergen etter uttalelser til Eurosport fredag. Vanskelig å spå hvor hardt LAN slår ned på kritikken fra spissen. At benken venter er temmelig naturlig. Blir helt sikkert 4-5-1/4-3-3, men hvem som spiller er noe usikkert. Nesten ingen fravær. Tror faktisk Yttergård Jensen vrakes igjen.
Mulig 11er:
Opdal – Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Haugen (Yttergård Jensen) Ordagic, Barmen – Strand, Berisha, Koomson (Gili).
Skadet: Kalsaas.
SARPSBORG 08
Brukbar prestasjon på Intility sist, slapp VIF kun til én sjanse i 2. omgang og fikk med seg 1-1. Fortsetter nok med stort sett samme mannskap, enda ingen Askar, men Tveita ser ut til å bli klar – han spiller om han er nære 100 %. Hvis ikke fortsetter Lindseth der og Larsen på venstrekant. Salvesen og Strand Larsen har funnet formen sammen på topp og bør få fornyet tillit.
Mulig 11er:
Vasyutin – Tveita (Larsen), Bateau, Næss, Thomassen – Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Lindseth – Salvesen, Strand Larsen
STRØMSGODSET
0-4 etter 29 min er ingen drømmeåpning som trener i ny klubb. Siden har danske Pedersen kjørt Godset-gutta knallhardt på trening. Spennende å se hvem som responderer mest og får tillit framover, for her skal det løpes. «Problemet» Sylla er solgt til rumensk fotball. Parr av etter én (i likhet med alle andre) svak time, Ringstad brukbar da han kom inn. Usikkerhet rundt Mos’ vonde kne, tålte 20 min sist og har trent bra denne uka. Hove kan komme inn for Spelmann.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, Hamoud, Ringstad (Parr) – Hove (Spelmann), Stengel, Rønning Ovenstad – Keita, Seb Pedersen, Mos (Pellegrino).
Skadet: M Pedersen, Tokstad, Mickelson. Usikre: Mos.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55