LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Lillestrøm - Odd 0-3
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det er ikke ofte vi har greid det her, men det er solid og viser at vi kan spille på noe annet enn vårt eget kunstgress, sier Steffen Hagen, som da måtte svare på spørsmål om de ser ut som en gullfavoritt.
– Jeg synes vi ser bra ut, men at vi er gullfavoritt er vel kanskje... Ja, ja, når vi er der oppe. Vi er ikke favoritt, men vi er med der nå. Men det er lenge igjen, og vi må bare sørge for å gjøre alt riktig. Nå har vi en liten pause fra serien, må trene hardt og det er ikke vits i å ta av ennå, sier Odd-kapteinen til Eurosport.
Lillestrøm fikk en grusom start på kampen, da Torgeir Børven spilte videre til Vebjørn Hoff, som ble lagt i bakken av unge Josef Baccay. Straffe allerede før to minutter var spilt. Sikker fra ellevemetersmerket var toppscorer Børven, med sitt syvende mål for sesongen. Det var årets første før pause for Odd-spissen.
– Det var godt å score i førsteomgang også, vi får håpe det fortsetter i andre. Det har vært OK. Vi har kanskje vært farligst, men de er småfarlige på kontringer, så vi må være forsiktige, uttalte Børven i pausen.
Og så trodde hele Åråsen at Arnor Smarason – mannen som endelig var tilbake fra start for LSK – utlignet med en nydelig avslutning, men den ble annullert fordi han tok med seg headingen inn i bakrom fra Frode Kippe med armen i forkant.
– Jeg synes den var tvilsom, den er på grensen. Noen dommere lar den gå, men det kjennes som om han i dag ikke er helt på vår side. Men det er slikt vi må håndtere. Det er ikke helt lagt til rette for tiki-taka-fotball, men jeg er sikker på at vi skal snu dette i andre, uttalte Smarason til Eurosport i pausen.

Kippe- og Semb-skader

Rett før det var ikke makker Thomas Lehne Olsen langt unna å overliste Sondre Rossbach med et forsøk på brasspark, så hjemmelaget var langt fra ufarlig i starten av matchen de heller.
Videre i omgangen bølget spillet fra side til side, og det var en bra fotballkamp til tross for den ikke optimale gressmatta på Åråsen. Frode Kippe måtte forlate banen med skade etter et drøyt kvarter, mens Odd slapp med skrekken da Fredrik Semb Berge trengte behandling, men kom seg på beina igjen. Det måtte han imidlertid i pausen, i likhet med Kristoffer Ødemarksbakken som hadde fått seg en smell.
Og akkurat som i den første omgangen fikk Odd en strålende start på den andre. En corner fra Elba Rashani ble headet i nett av kaptein Steffen Hagen, som fikk stå ganske alene og sende ballen forbi en utrusende Marko Maric.

– Odd var bedre

Senere i omgangen var det Sander Svendsens tur til å havne i fokus, da han skjøt på volley via Daniel Pedersen og inn til 3-0.
– Odd imponerer. De står når de skal, kontrer når de skal, og fremstår som et veldig voksent lag. 0-3 er råsterkt, uttalte Kjetil Rekdal i Eurosport-studioet, samtidig som han fastslo følgende om hjemmelaget:
– Dette viser igjen av Lillestrøm kommer til å havne på nedre halvdel.
Med de tre poengene på Åråsen klatret Odd forbi Molde med tre poeng på tabelltoppen, nå som begge lag har ni kamper spilt. Molde møter for øvrig Viking hjemme mandag.
– Vi spilte mot et lag som var mye bedre enn oss i de fleste faser av kampen. Vi fikk psykologisk tunge mål mot oss. Vi hadde ingen sjanse, Odd var mye bedre enn oss i dag, det er den enkle forklaringen, sier LSK-trener Jörgen Lennartsson til Eurosport.
– Det er ikke så lett for meg å komme inn i garderoben og skryte noe særlig mer, for jeg er tom for superlativer. Veldig gledelig og imponerende, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05