• Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
BERGEN (Eurosport.no):
Søndag spilte Brann sin sjuende strake kamp uten seier, da Vålerenga vant 1-0 i oppgjøret som fikk oppmerksomhet for det meste annet enn varmende angrepsspill.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Med Amer Ordagic, Veton Berisha og Petter Strand på skadelista valgte Lars Arne Nilsen å bekle kantene med backene Thomas Grøgaard og Gili Rolantsson. Samtidig ble Fredrik Haugen vraket etter å ha gjort comeback fra start i dysten mot Bodø/Glimt uken før, etter flere måneder på sidelinjen. Gilbert Koomson måtte også varme benken fra start.

Avviser kritikk

Det fikk flere til å reagere i Bergen, men den kritikken vil ikke Brann-sjefen høre noe av.
– Da må du se hvem som er tilgjengelig. Det er jeg ikke enig i. Både Gili og Grøgaard kan spille kanter. Det har litt med hvem som er friske å gjøre, vi har ikke så mange kanter, men mange backer, så da må vi spre dem litt rundt, forklarer han til Eurosport ved lunsjtider torsdag.
Fredrik Haugen sa etter kampen på Intility at han fint kunne startet oppgjøret. Etter at han kom inn satte bergenseren fart på Brann-laget og var involvert i mye av det lille laget skapte i hovedstaden. Nilsen sa at det var en medisinsk avgjørelse å benke ham fra start.
– Han kunne startet, selvfølgelig kunne han det. Han er spillesugen og jeg har lyst til å bruke han mye, men det er ikke sikkert det er fornuftig. Det er bare fem dager mellom VIF og kampen i morgen og han har vært ute i et halvt år. Så den var både sportslig og medisinsk den vurderingen. Om han hadde startet hadde han ikke holdt hele kampen sannsynligvis, er resonnementet til Nilsen.
  • Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Berisha tilbake?

Eurosport snakker med treneren etter Branns siste trening før Odd kommer på besøk til MAX-sendt kamp fredag kveld. På den knapt 45 minutter lange, rolige økta deltok Veton Berisha. Han måtte stå av mot Vålerenga grunnet en strekkskade han pådro seg mot Bodø/Glimt.
– Skadesituasjonen er forholdsvis stabil, Strand og Ordagic er fortsatt ute, men Veton var tilbake på trening i dag. Vi må høre med medisinerne om han er klar til å starte.
Kan det være duket for han, Haugen og Koomson fra start igjen?
– Det er ikke utenkelig det, nei. Vi har lyst til å angripe på stadion og mot Bodø/Glimt var det i alle fall hawaiifotball og litt artig for publikum, selv om det ikke helt er den type fotball jeg liker.
  • Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Børven-trussel

Odd har ikke lyktes med å score på Brann stadion ved de tre siste anledningene. Sist de fikk hull på byllen var i 1-0-seieren i Branns nedrykkssesong 2014.
Men nå vender en målkåt Torgeir Børven tilbake til byen.
– Torgeir er skikkelig skarp for tida, han scorer mål og er lur – sånn som han er på sitt beste. Vi vet han er livsfarlig, vi vet hvordan han er og bevegelsene hans, men det er ikke alltid så lett å ta ham ut likevel, sier Nilsen om gjensynet med spissen han solgte til Skiensklubben før 2018-sesongen.
  • Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21