OSLO/MARBELLA (Eurosport.no): Søndag vant Haugesund 1-0 over Kristiansund i en treningskamp. Vestlendingene er fortsatt på jakt etter å forsterke stallen før Eliteserien braker løs om under to uker.
FKH kikker på å hente inn spillere i flere posisjoner. Mot KBK testet hvittrøyene ut 22 år gamle Benjamin Karamoko fra St. Etienne i midtforsvaret. Etter tips fra tidligere FKH-spiller Alexander Søderlund fikk han vise seg frem.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57

– Blir ikke overrasket om de henter ham

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal likte det han så av midtstopperen.
– Han er fysisk sterk. Han var bra med ballen og har sikkert mer inne enn det han fikk vist. Det var en ok kamp fra ham for Haugesund. Jeg blir ikke overrasket om de henter ham, sier Rekdal til Eurosport.no.
– Man skal kanskje ikke bli overrasket om Haugesund henter flere spillere før overgangsvinduet stenger?
– Det er litt offensivt som kanskje vil være baugen. Kanskje en midtbanespiller som vil være målfarlig. Leite var ikke med, så han kommer til å gi litt offensiv kraftt i dette laget. Så spørs det om de har spisser i dette laget som scorer nok mål. Det har vært fordelen til Haugesund i mange, mange år. At de har funnet spisser som har klart å bøtte inn med mål. Det kan bli en utfordring for de, svarer Rekdal.
Også FKH-trener Eirik Horneland likte det han så av Karamoko.
– Han var veldig bra. Kommuniserer godt, er veldig sterk i duellspillet og forstår fotball godt så han er toppklasse, sier FKH-treneren til klubbens hjemmeside.
Saken fortsetter under videoen:
  • Snart braker det løs: Se Odd - Haugesund søndag 11. mars klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3

Gammel oppskrift blir FKHs nøkkel

Etter å ha studert Haugesund på Marbella synes Rekdal de ser som forventet ut.
– Typisk Haugesund med trøkk, lange baller, dødballer, godt organisert og fokus på det defensive. Jeg tror de er maks på midten av tabellen. De lå bra an en stund, men avsluttet sesongen forferdelig i fjor. Jeg tror vi får se et Haugesund-lag som vil være ujevne. At de vil ha gode og dårlige perioder, og da ender på rundt åtte til tolv tenker jeg, forteller Rekdal.
– De har mistet en del offensiv kraft. Er det nettopp det som vil bli utfordringen deres?
– Nå skifter det ofte i treningskamper. Haugesund har tradisjonelt sett vært et godt hjemmelag. Det blir nøkkelen for de i år også. At de vinner nok hjemmekamper til å holde seg unna trøbbel, og så blir det en utfordring på bortebane, spesielt på kunstgress, med mange fysiske spillere. Det var en utfordring i fjor og det kan fort bli det samme problemet for de i år også.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11