Søderlund matchvinner i Rosenborgs «treningskamp»: – Det må bekymre

Eirik Fure

Oppdatert 16/04/2018 klokken 21:43 GMT+2

Alexander Søderlund fikk tillit fra start i Eliteserie-kampen mot Bodø/Glimt og ble matchvinner for Rosenborg. Eurosports Kjetil Rekdal lot seg likevel ikke imponere over det RBK presterte.

Søderlund

Bodø/Glimt–Rosenborg 0-1
Rosenborg overbeviste på ingen måte da de vant 1-0 mot Bodø/Glimt mandag kveld. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen valgte å kjøre Alexander Søderlund på topp på Aspmyra, mens Nicklas Bendtner ble plassert ute på venstrekanten. I likhet med hva han hadde stor suksess med mot Molde.
Avgjørelsen kom like etter at 2. omgang ble blåst i gang. En strålende slått corner av Vegar Eggen Hedenstad ble nikket i mål av Søderlund.
– Det er alltid deilig å score mål. I hvert fall når det går trått og vi trenger det, sier matchvinneren.

– Det må bekymre

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal var ikke imponert over trøndernes opptreden.
– Totalt sett må det bekymre. Rosenborg fremstår ikke som et godt fotballag i kveld. Det går mot en seier, men likevel, oppsummerte Rekdal like før slutt.
– Det er ikke ofte du ser Rosenborg drøye tid mot slutten av kampene.
(se Søderlund-scoringen og sammendraget – saken fortsetter under)

Søderlund ble matchvinner mot Bodø/Glimt

Treningskamp-tendenser

De første 20 minuttene lignet nærmest på en treningskamp, mente Eurosports kommentatorduo Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal. Lavt tempo, lav risiko og ingen avslutninger på mål var ingrediensene.
– Det har vært en småsnodig og bedagelig 1. omgang på Aspmyra, mente Fredheim.
– Jeg trodde at Rosenborg skulle trykke mer på Bodø/Glimt enn de har gjort så langt, la Rekdal til.
Derfra og ut ble underholdningsverdien stadig bedre.

Trondsen av banen med smerter

Omgangens største mulighet kom etter et svakt tilbakespill av Tore Reginiussen. Målsniken Kristian Fardal Opseth plukket opp ballen og tok med seg Amor Layouni. Den tidligere Elverum-spilleren avsluttet forbi André Hansen, men skuddet ble reddet av en Rosenborg-spiller som hadde gått i sikring. Returen blåste Ulrik Saltnes over.
– En skuffende omgang underholdningsmessig. Bodø/Glimt er nok mest fornøyd, oppsummerte Rekdal.
I tillegg var det en nedtur for Rosenborg at Anders Trondsen forlot banen med en skade. Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren la seg først ned, slik at spillet ble stoppet, men prøvde å fortsette. Til slutt klarte han ikke å spille videre, og ruslet av banen sammen med RBK-fysio Christian Thorbjørnsen. Trondsen så ut til å ha store smerter i låret, og frykten er derfor at han har fått en strekk.

Glimt ropte på straffe

Den andre omgangen fikk helt andre forutsetninger. Under to minutter var spilt da Vegar Eggen Hedenstad serverte en corner på hodet til Søderlund. Rosenborg-spissen stanget ballen forbi Zoran Popovic.
Trønderne klarte ikke å opprettholde trykket etter scoringen. Det gjorde at Glimt kom til flere gode sjanser.
Like før slutt gikk Geir André Herrem i bakken i feltet, men Glimt fikk ingenting.
– Der blir Bodø/Glimt snytt, mente Fredheim.
Marginene var likevel på Rosenborgs side, og dermed tok Ingebrigtsen og co. sin andre seier på rad.